eur:
368.56
usd:
344.69
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Galambos Lajos újabb orvosi vizsgálaton van túl, ami „sok mindent befolyásolhat”

A zenész hamarosan megkezdi a börtönbüntetését, az elutasított halasztási kérelmét azonban nem hagyta annyiban, újra kórházba ment.

Galambos Lajcsinak 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie az áramlopási ügy miatti börtönbüntetését a kecskeméti börtönben, a kiírt időpontban azonban nem jelent meg. Mint kiderült, halasztási kérelmet nyújtott be, amit a bíróság azonban elutasított. A zenész ugyan fellebbez, de úgy tűnik, hamarosan mégis meg kell kezdenie a 3 év 6 hónapos börtönbüntetését – írja a Bors.

Mint olvasható, a pereskedésre ráment a vagyona egy része, a házassága és az egészsége is, a bevonulásának ideje utóbbi miatt csúszott. „Gyógyíthatatlan beteg vagyok. Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, ne nyilatkozzak. Nem tehettem mást, hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék” – nyilatkozta korábban a lapnak.

A zenész egyelőre még nem kapta meg a behívóját, és nem is beszél róla, hogy ennek mikor kell megtörténnie. Egyik ismerőse viszont részletesen nyilatkozott a lapnak, hogy mit tervez Galambos Lajos:

„Esze ágában nem volt kibújni az igazságszolgáltatás és a törvényesen rá kiszabott ítélet alól. Valójában csupán egy év halasztást szeretett volna kapni, annak érdekében, hogy a betegségét ne a börtönben kezeljék, hanem egy általa választott és finanszírozott kezelésnek vethesse alá magát – mondta korábban a Borsnak az informátora. – Ez a határozat még nem jogerős, vagyis Lajcsi még élhet fellebbezéssel. Ugyanakkor

arra készül, hogy egy hónapon belül kézhez kapja az új behívót, hiszen még ha fellebbez is, meg kell majd kezdenie a büntetését.”

Galambos Lajost hétfőn többször is kereste a bulvárlap, a zenész a sokadik próbálkozásra végül felvette a telefont. Amikor azt kérdezték tőle, hogy mivel tölti a bevonulás előtti utolsó napokat, a következőket mondta:

„Épp orvosi vizsgálaton vagyok, azért nem tudtam eddig felvenni. Túl részletesen nem szeretnék most erről beszélni, annyit azonban elmondhatok, hogy ez egy újabb vizsgálat, ami a jelenlegi egészségi állapotomat monitorozza, illetve egy terheléses vizsgálat, ami megmutatja, mennyit bírok most, és mennyit fogok bírni a közeljövőben.

Ennek a vizsgálatnak az eredménye sok mindent befolyásolhat”

– nyomatékosította.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×