eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Galambos Lajos újabb orvosi vizsgálaton van túl, ami „sok mindent befolyásolhat”

A zenész hamarosan megkezdi a börtönbüntetését, az elutasított halasztási kérelmét azonban nem hagyta annyiban, újra kórházba ment.

Galambos Lajcsinak 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie az áramlopási ügy miatti börtönbüntetését a kecskeméti börtönben, a kiírt időpontban azonban nem jelent meg. Mint kiderült, halasztási kérelmet nyújtott be, amit a bíróság azonban elutasított. A zenész ugyan fellebbez, de úgy tűnik, hamarosan mégis meg kell kezdenie a 3 év 6 hónapos börtönbüntetését – írja a Bors.

Mint olvasható, a pereskedésre ráment a vagyona egy része, a házassága és az egészsége is, a bevonulásának ideje utóbbi miatt csúszott. „Gyógyíthatatlan beteg vagyok. Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, ne nyilatkozzak. Nem tehettem mást, hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék” – nyilatkozta korábban a lapnak.

A zenész egyelőre még nem kapta meg a behívóját, és nem is beszél róla, hogy ennek mikor kell megtörténnie. Egyik ismerőse viszont részletesen nyilatkozott a lapnak, hogy mit tervez Galambos Lajos:

„Esze ágában nem volt kibújni az igazságszolgáltatás és a törvényesen rá kiszabott ítélet alól. Valójában csupán egy év halasztást szeretett volna kapni, annak érdekében, hogy a betegségét ne a börtönben kezeljék, hanem egy általa választott és finanszírozott kezelésnek vethesse alá magát – mondta korábban a Borsnak az informátora. – Ez a határozat még nem jogerős, vagyis Lajcsi még élhet fellebbezéssel. Ugyanakkor

arra készül, hogy egy hónapon belül kézhez kapja az új behívót, hiszen még ha fellebbez is, meg kell majd kezdenie a büntetését.”

Galambos Lajost hétfőn többször is kereste a bulvárlap, a zenész a sokadik próbálkozásra végül felvette a telefont. Amikor azt kérdezték tőle, hogy mivel tölti a bevonulás előtti utolsó napokat, a következőket mondta:

„Épp orvosi vizsgálaton vagyok, azért nem tudtam eddig felvenni. Túl részletesen nem szeretnék most erről beszélni, annyit azonban elmondhatok, hogy ez egy újabb vizsgálat, ami a jelenlegi egészségi állapotomat monitorozza, illetve egy terheléses vizsgálat, ami megmutatja, mennyit bírok most, és mennyit fogok bírni a közeljövőben.

Ennek a vizsgálatnak az eredménye sok mindent befolyásolhat”

– nyomatékosította.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×