eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vett Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenészt 2015. szeptember 24-én rendőrök kísérik a Budaörsi Járásbíróságra, ahol előzetes letartóztatásáról döntenek.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Galambos Lajos fura magyarázattal szolgált a 22 szobájáról

Az áramlopásért elítélt muzsikus döntését is megindokolta.

Eladja 22 szobás Sas-hegyi kúriáját Galambos Lajos, a zenész családjával közösen döntött arról, hogy a gyerekeknek saját lakást vesznek, ő pedig szintén elköltözik otthonából. A Tényekben nyilatkozva azt mondta, egyszerűen nem tudják kihasználni az óriási ingatlant.

„Egy olyan 22 szobás kúriában élünk a gyerekeimmel, amit nem tudunk kihasználni. Leültünk a gyerekekkel, majd megbeszéltük, hogy ennek így nincs értelme.

Ez nem azért 22 szobás, mert én 22 szobát építettem, hanem azért, mert az Eszterházy család annak idején ekkorát épített”

– fogalmazott.

Az áramlopásért elítélt muzsikus tisztában van vele, hogy sokan azt hiszik, hogy azért teszi pénzzé mindenét, mert így akar új életet kezdeni külföldön, de állítja, ez nem igaz. Azt is cáfolta, hogy anyagi problémái lennének. „El akarom adni, mert úgy alakult a helyzet. […] Jött olyan, aki azt mondta: »hát, adok érte ennyit, mert neked most úgyis kell a pénz«. A pénz mindig kell, de azért hülye nem vagyok, az eszem nem ment el” – tette hozzá.

Szakértő szerint az ingatlan ára több száz millió forint is lehet.

Börtönbüntetésének halasztása kapcsán a zenész kifejtette, ügyvédje szerint az egészségi állapota véglegesnek mondható, bizonyos kezelésekkel is csak szinten tartható. Azt viszont nem árulta el, pontosan milyen betegséggel küzd, azt kérte, hagyják egy kicsit békén.

Galambos Lajosnak február 15-én kellett volna megkezdenie börtönbüntetését. Áramlopási ügyében még 2022-ben hoztak jogerős ítéletet. A bevonulás azonban elmaradt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×