eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma
Budapest, 2012. augusztus 14. Gesztesi Károly színész, a DTK - D. Tóth Kriszta Show TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában.  MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Könnyeztek a színészek Gesztesi Károly darabjában

Először lépett színpadra a Bánfalvy Stúdió társulata az elhunyt színész nélkül.

A Páratlan Páros című darabot játszották Mosonmagyaróváron, első alkalommal Gesztesi Károly halála után. Az elhunyt színész karakterét Beleznay Endre alakította.

„Kedves emlékekkel tértünk haza Mosonmagyaróvárról. Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert bár az előadás nagyon jól sikerült, Karcsi nem volt már velünk. A Páratlan Páros nagy sikert futott be vele, most pedig én álltam helyette színpadra.

Az előadás előtt Kiss Ramóna megkérdezte tőlem, hogy izgulok-e, és bár általában nem szoktam, ez most tényleg más volt...”

– mondta a Ripostnak Beleznay Endre, aki három előadásban is együtt játszott Gesztesi Károllyal.

A színész úgy érzi, az, hogy a kollégája szerepét eljátszhatja, hatalmas megtiszteltetés a számára, de egyben nehéz feladat is. A közönséggel együtt megható pillanatokat éltek át

„Száraz Dénes ötlete volt, hogy a tapsrendnél hagyjuk ki Karcsi helyét, ezzel tisztelegve az emlékének, Harmath Imre kollégám pedig mondott pár szép szót. Megható pillanatok voltak ezek” - mondta a színész, aki szerint megkönnyezték ezeket a pillanatokat.

Gesztesi Károly január elején halt meg: az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor szívinfarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség a mentők már nem tudták újraéleszteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×