eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Száz kokainkapszulával a gyomrában érkezett Budapestre a drogfutár - akár 15 évet is kaphat

A 39 éves brazil állampolgárságú férfi a vád szerint egy ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint egy kilogramm kokaint hozott be Magyarországra - számolt be a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2016 júniusában Brazíliában, Sao Paulóban egy kocsmában megismerkedett egy férfival - akit a nyomozás során nem lehetett azonosítani -, aki rávette arra, hogy 15.000 brazil reál (kb. mintegy 1.300.000 forint) ellenében kapszulákban lenyelve kábítószert szállítson Magyarországra, és azt ott adja át egy bűntársa részére.

A vádlott utazásához szükséges repülőjegyet a megbízó, míg a budapesti szállás foglalását az ismeretlen magyarországi bűntárs biztosította, és a megbeszéltek szerint ez utóbbi jelentkezett volna a szálláshelyen a vádlott szervezetéből kiürített kábítószerért is.

A vádlott 2016. július 06-án Sao Paulóban megbízója lakásában átvett és lenyelt 100 darab kokaint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon testébe rejtett, mintegy egy kilogramm tömegű kábítószerrel Sao Paulóból Zürichbe, onnan pedig Budapestre utazott.  

Másnap érkezett meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai őt ellenőrzés alá vonták, az ennek keretében elvégzett orvosi vizsgálat pedig kimutatta a gyomrába rejtett kokainkapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×