eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fegyveresek szálltak meg egy budapesti családi házat

Fegyveresek szálltak meg egy budapesti családi házat

Illegális gyógyszerlabort számoltak fel: a négy gyanúsított ipari mennyiségben gyártotta a hamis készítményeket. A lefoglalt tabletták és ampullák feketepiaci értéke 600 millió forint.

Egy 47 éves budapesti férfi és három társa ellen nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A rajtaütés és a gyógyszerlabor a videón:

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi utasítására és irányítása alatt a bűnözői csoport tagjai 2017 áprilisától egy Budapest XVIII. kerületi családi ház pincéjében különböző hatású gyógyszereket állítottak elő. Napi rendszerességgel több ezer tablettát és ampullát gyártottak, amiket egy Dunaharasztiban található ingatlanban csomagoltak, illetve tároltak.

Hetente több alkalommal innen küldték a termékeket futárszolgálattal Európa több országába.

A KR NNI nyomozói a Készenléti Rendőrség Bevetési Támogató Osztály munkatársaival július 26-án összehangolt akcióval elfogták a bűnözői csoport vezetőjét és két társát.

A házkutatás alkalmával a pincében a nyomozók keverőgépet, tablettázógépet, adagológépet, címkéző berendezést, gyógyszer-alapanyagokat, már elkészített gyógyszert, illetve nagy mennyiségű valutát találtak és foglaltak le, valamint egy – az előzetes szakvélemény szerint – éles lőfegyververt a hozzá tartozó lőszerekkel.

Egy dunaharaszti lakásban a rendőrök elfogták a csoport negyedik tagját, a pincében pedig ipari mennyiségű gyógyszert találtak, amelyet szintén lefoglaltak.

A két helyszínen a nyomozók összesen több mint 600.000 darab tablettát és ampullát találtak, amelyek feketepiaci értéke körülbelül 600 millió forint.

A rendőrök a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság három gyanúsított vonatkozásában 2017. július 28-án elrendelt. Negyedik bűntársuk szabadlábon védekezik. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×