eur:
393.24
usd:
368.27
bux:
66067.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nyugtatóra ivott, majd gyilkolt a fiatal

Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja az ügyész azt a szamossályi fiatalt, aki tavaly májusban előbb vascsővel agyonvert egy helybéli asszonyt, majd ugyanezen napon kalapáccsal támadt egy másik férfira - számolt be a Szatmár.Bereg Megyei Főügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint az alig 18 éves szamossályi fiatal alkalmi munkákból él, rendszeres jövedelme nincs. Tavaly május 27-én a vádlott a helyi presszóban italozott, és közben több tabletta nyugtatót is bevett. Miután a pénze elfogyott, elhatározta, hogy az általa látásból ismert falubelijétől, a 61 éves özvegyasszonytól fog pénzt vagy egyéb értékeket lopni.

Kora délután elment a sértett házához, bemászott a kerítésen az udvarra, majd a nyitott nyárikonyhában magához vett egy fél méter hosszú vascsövet, és közben pénz után kutatott. Ekkor érkezett haza a sértett és

kérdőre vonta a betolakodót, mire a vádlott a vascsővel fejbe vágta.

A földre esett sértettet tovább ütötte az eszközzel, amitől az a helyszínen elhunyt. A vádlott elvette a sértett 1.200.,- forintját, és elvitt egy 15.000,- forint értékű szivattyút is.

A lakás padlóján fekvő halott sértettet másnap a rokonai találták meg.

A gyilkosság után a vádlott a presszóban folytatta az italozást, és árulta a lopott szivattyút is, de nem talált rá vevőt. Miután a pénzét elitta, elhatározta, hogy a szintén a faluban élő 63 éves sértett férfitől fog pénzt szerezni.

Kora este elment a sértett házához, bemászott a kerítésen, majd a nyitott konyhában kutatott a pénz után. Ezt meghallotta a szobában tartózkodó sértett és keresni kezdte hívatlan látogatóját. Erre

a vádlott előbb egy pálinkás üveggel fejen ütötte a sértettet, majd dulakodás közben még egy kalapáccsal is többször odacsapott, végül elfutott.

A sértett koponyasérülései 2-3 hónap alatt gyógyultak. A sértett felismerte a támadóját, így a rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.

Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, nyereségvágyból elkövetett emberölés, illetve életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint lopás kísérlete miatt emelt vádat a közel egy éve előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

Az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje a férfit és tiltsa el a közügyektől, valamint kötelezze a 14 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemzők várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×