eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szeretne találkozni Jennifer Lawrence-szel?

Jennifer Lawrence épp egy kémfilmet forgat Magyarországon, hétvégén a Komjádi uszoda mögött kapták lencsevégre a külföldi stábot.

Az adókedvezménynek és más könnyítéseknek köszönhetően egyre több nemzetközi produkció forog Budapesten és vidéken, Seres Gerda az elmúlt években itt dolgozó hírességeket gyűjtötte össze.

Angelina Jolie, Keanu Reeves, Anthony Hopkins, Harrison Ford – csak néhány név a nagy sztárok közül, akik az elmúlt években hosszabb időt töltöttek Magyarországon egy-egy itt forgatott produkció miatt. Most éppen a Red Sparrow budapesti forgatása tartja lázban a rajongókat, hiszen Jennifer Lawrence és Jeremy Irons is szerepel az említett filmben.

Jeremy Irons már többször megfordult Magyarországon. 2011-ben a Borgiák sorozat forgatásakor hosszabb időt töltött a fővárosban. A lenyűgöző díszleteket pedig az etyeki stúdióban építették fel.

Több mint hat évvel ezelőtt Anthony Hopkins járt Budapesten, amikor a magyarul Rítus című, Rómában játszódó filmet forgatta. Hopkinsról akkor elterjedt, hogy többször betért egy könyvesboltba a Várban, és előszeretettel olvasott - természetesen angolra fordított – magyar irodalmat.

Angelina Jolie pedig 2010-ben A vér és méz földjén című, a boszniai háborúban játszódó drámájának jeleneteihez használt magyarországi helyszíneket. Akkortájt sokat cikkeztek a családról, aminek magyar szakács főzött, és a gyerekek a budai francia iskolába jártak ezekben a hetekben.

Nem sokkal később pedig itt forgatott Gerard Depardieu egy Asterix-filmben, Bruce Willis pedig egy újabb Die Hard epizódban.

Dwayne Johnson a Herkules miatt jött Budapestre, Brad Pitt pedig több mint három éve egy zombis film miatt érkezett a magyar fővárosba.

Dan Brown népszerű regénye, az Inferno jelenetei miatt Tom Hanks és Omar Sy is felbukkant Budapesten, Hanks a magyar fővárost a világ egyik leggyönyörűbb helyének nevezte, és a Twitteren magyar rendszámú kispolskival bolondozott.

Tavaly a Szárnyas fejvadász folytatása miatt Harrison Ford és Ryan Gosling töltött hosszabb időt a magyar fővárosban, a közösségi oldalaknak köszönhetően pedig Ford biciklivásárlásától kezdve a Dunakanyarban tett kirándulásáig sok magyarországi mozzanatának lehettünk tanúi, Gosling pedig egy magyar napilapot böngészve pózolt.

Idén pedig Jamie Foxx és Dakota Fanning után Jennifer Lawrence-szel futhatunk össze a főváros utcáin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×