eur:
393.3
usd:
367.95
bux:
66092.82
2024. április 24. szerda György

Alaposan megtépázta a kenguru a futó nőt

Súlyos sérüléseket szenvedett egy 54 éves nő Melbourne közelében, amikor kocogás közben egy két méter magas kenguru támadt rá - adta hírül a helyi média kedden.

Debbie Urquhart személyi edző elmondta, hogy hétvégén a Westerfolds Park egy bokrok közt vezető ösvényén végezte reggeli edzését, amikor "a semmiből ott termett" egy hatalmas erszényes.

"Úgy jött nekem, mint egy kamion" - emlékezett vissza. A kenguru többször megrúgta, eltépte a ruháit és "ide-oda dobálta".

A nő teli torokból kiabált, de az állat csak akkor hagyott fel az ütlegekkel, amikor áldozata elhallgatott és halottnak tettette magát.

A kenguru egyszer csak elszaladt. Urquhart előbb elbújt a fűben, majd véresen, kiabálva 500 métert futott hazáig.

A férje törölközőkbe burkolta és a melbourne-i Austin Kórház baleseti osztályára vitte.

"Darabokra tépett. Rengetegszer belém rúgott, én meg igyekeztem mászva menekülni. Amikor eltűnt, azt gondoltam, visszatér, hogy végezzen velem" - mesélte a nő a News Limited című lapnak kedden.

Bár Urquhart megúszta a támadást csonttörés nélkül és plasztikai műtétre se lesz szüksége, 35 öltéssel varrták össze a jobb karja izmait, vállát és a tomporát.

Ugyan nem gyakran, mégis előfordul, hogy kenguru támad emberre. Augusztusban egy anya verekedett össze egy erszényessel, amikor az a házuk mellett játszó kétéves kislányára támadt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×