eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lakóházakat tarolt le a lezuhant török repülő - fotó

Lakóházakra zuhant egy török teherszállító repülőgép hétfőn reggel Kirgizisztánban. A szerencsétlenségben legkevesebb harmincketten meghaltak - közölték a hatóságok.

A Boeing 747-es típusú repülő Hongkongból Isztambulba tartott. A menetrend szerint is meg kellett szakítania az útját a kirgiz főváros, Biskek melletti Manasz repülőtéren. Megpróbált ott leszállni, de a sűrű köd miatt ez nem sikerült, a repülőtér melletti lakott területen letarolt 15 házat. A helyszínen tűz ütött ki, azt már eloltották.

Lakóházakat tarolt le a lezuhant török repülő - fotó

A mentőalakulatok eddig 32 holttestet találtak, a négy pilótáét, további 13-at a gépen tartózkodók közül, valamint 15 helyi lakost, utóbbiak között hat gyermeket és kilenc felnőttet.

Az orosz állami média a kirgiz hatóságokra hivatkozva 37 halottról számolt be.

Egy szemtanú azt mondta az AFP hírügynökség szerint, hogy a szóban forgó lakóházakban teljes családok vesztették életüket.

A kirgiz polgári légiforgalmi hatóság szerint a repülő a Turkish Airlines légitársaságé volt. A Manasz repülőtéren egyelőre minden induló járatot töröltek, az érkezőket pedig máshova irányítják át. A szerencsétlenség miatt keddre gyásznapot hirdettek az országban.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×