eur:
389.43
usd:
362.02
bux:
68560.64
2024. május 7. kedd Gizella

Rekord-közeli a fővárosi strandok látogatottsága a hétvégén

A hétvégén hozzávetőleg 60 ezer látogatója lehet a budapesti strandoknak, fürdőknek, hasonló látogatószámot az idei szezonban eddig csak egyszer, júniusban mértek - mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési igazgatója vasárnap délután.

A vállalat 12 egységét szombaton több mint 28 ezren, vasárnap 15 óráig pedig még csaknem ugyanennyien látogatták, így hétvégén várhatóan a június 14-15-ei, hőségriadó időszakára eső hétvégéhez hasonló 60 ezres vendégszámot is elérhetik - mondta a szakember.

Az idei szezon adatai lényegesen jobbak az előző évinél. Júliusban a tavalyi év azonos időszakához képest 36 százalékkal volt magasabb a 12 strand, illetve állandó fürdő vendégeinek száma. Ezek közül Pünkösfürdőn 91, Csillaghegyen 82 százalékos volt az emelkedés - ismertette Czinege Szilvia.

Az előző évben meglehetősen gyenge volt a fővárosi strandok és fürdők forgalma, de a növekedésében a szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró családok számára is elérhető, 900, illetve 1200 forintos jegyárak és a javuló turisztikai adatok is szerepet játszhattak - mondta a szakember.

A Dagály fürdő nyár végi bezárásával kapcsolatos hírekre reagálva Czinege Szilvia megjegyezte: tudomása szerint a közkedvelt strand az év végéig nyitva lesz.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×