eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Nepál meleg esküvőkkel kampányol

A Mount Everest lehet az új homoszexuális turisztikai célpont, mivel Nepál meleg esküvőket rendezne a világ legmagasabb hegyén.

Nepál idegenforgalmi minisztere, Sharat Singh Bhandari azt nyilatkozta a Timesonline-nak, hogy az ország szeretné fellendíteni a turisztikai vonzerejét azzal, hogy első ázsiai országként engedélyezi az azonos neműek házasságát. A miniszter már felvette a kapcsolatot a bostoni Nemzetközi Homoszexuális és Leszbikus Turisztikai Konferencia szervezőivel.

"Ahogy azt a világ is tudja, a nepáli Mount Everest a világ legmagasabb csúcsa, Buddha születési helye, Ázsia büszkesége." - mondta nyilatkozatában. "Arra gondoltam, hogy megragadjuk a lehetőséget és meghívjuk, vendégül látjuk a szexuális kisebbségeket a világ minden tájáról. Nepál azt is tervbe vette, hogy elsőként rendezi meg júniusban az Ázsiai Homoszexuális és Leszbikus Turisztikai Szimpóziumot Katmandu városában. 2007-ben a homoszexualitás itt még bűnnek számított és akár két év börtönbüntetéssel sújtották."

De az azonos neműek házasságát támogató törvény már a parlament előtt van, miután 2008-ban a Legfelsőbb Bíróság elrendelte, hogy a kormány vegye napirendre a szexuális kisebbségek jogainak támogatását.

Az idegenforgalmi fórum már foglalkozni fog az azonos neműek Mount Everesten köthető házasságával, nászútként az elefánt szafari programlehetőségével és más speciális szolgáltatásokkal.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×