eur:
388.69
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Csővezetéken csempészték a vodkát

Csővezetéken nyomták a vodkát Oroszországból Észtországba: a vezetéket a határon lévő víztározó fenekére fektették le - az itóka azonban olyan rossz minőségű volt, hogy nem találtak rá vevőt.

Orosz sajtóértesülések szerint a csempészvezetéket már 2004 októberében leleplezték, de Tallinnban csak most emeltek vádat az ügyben 11 személy ellen 6200 liter vodka illegális behozatala és 57 ezer eurónyi jövedéki adó meg nem fizetése miatt.

A vezeték leleplezéséig csupán három hónapot működött, s csak véletlenül jöttek a nyomára, amikor az észt fővárosban egy teherautón több mint 1100 üvegnyi rossz minőségű vodkát találtak.

Akkor az is kiderült, hogy a tételen már egy ideje próbálnak túladni a tettesek, de Tallinnban nem találtak rá vevőt az ital gyenge minősége miatt, aztán több próbálkozás után végül Tartuban tudták eladni.

A csővezeték "üzemeltetői" között akad észt és orosz egyaránt, de a négy fő irányító az illetékes ügyészség szerint egy Észtországban élő orosz.

Észtország 2004 tavaszán vált az Európai Unió tagjává, s a vodka ott másfészer annyiba kerül, mint Oroszországban.

2006-ban is akadt egy hasonló eset: akkor az itóka Narva mellett egy folyón át érkezett volna csővezetéken, amelyet azonban megtaláltak, még mielőtt megindult volna rajta a szállítás.

A csempészeket hamarosan bíróság elé állítják, s az észt törvények értelmében legfeljebb öt évig terjedő börtönre számíthatnak.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 2-1

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A második félidőben a Bayern szerzett vezetést, de ezután felpörgött a Real Madrid, volt visszavont gól, VAR-vizsgálatok, a mérkőzés vége előtt kicsivel pedig már figyelmeztetni kellett a szurkolókat, szinte az egész stadion felállt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×