eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bemutatkozott a tízéves testépítő - nézze meg!

Tízéves kislány indult egy melbourne-i testépítő versenyen, ahol külön kategóriát is nyitottak számára, hiszen nem volt más, vele egykorú résztvevő. Édesanyja állítja: a kis Maughan hobbiból, súlyok nélkül edz.

"Fantasztikusan nézett ki, még a hasát is megfeszítette, amitől a nézők teljesen megőrültek" - ecsetelte a mindössze tízéves Maughan Wellham sikerét a testépítő verseny szervezője, aki beleegyezett, hogy a gyerek külön kategóriában, de elindulhasson a megmérettetésen.

Édesanyja, Michelle Wellham szerint nincs abban semmi rossz, hogy a lánya megmutatta magát a testépítőnők számára kiírt versenyen. "Maughan akart indulni, én pedig, miután érdeklődtem a versenyről, megengedtem neki. Nagyon vigyázok a kislányomra" - hangsúlyozta az édesanya, akinek négy másik gyereke is van.

Michelle szerint a lány igazi fitneszfanatikus: kocog, felüléseket, guggolásokat végez, de nem használ súlyokat. "Tudom, hogy nagy felelőtlenség egy gyereket súlyokkal edzeni" - fűzte hozzá az anyuka.

Bár hatalmas sikert aratott a versenyen, Maughan nem testépítő, hanem olimpikon szeretne lenni, a megmérettetésre is csak a móka kedvéért jelentkezett. "Egyáltalán nem voltam ideges, csak ugráltam körbe-körbe, hiszen annyira izgalmas volt" - lelkendezett a kislány.

Ellenzik

A gyermekpszichológus szerint ugyanakkor megvannak a veszélyei egy ilyen tapasztalatnak, és annak, hogy ez a tízéves lányka megmutatta testét a világnak. "Aggaszt a dolog, a fiatalok ugyanis könnyen túlzásba vihetik az edzést, ami kárt tehet bennük, ha túl korán kezdik" - magyarázta Michael Carr-Gregg.

"Azt kellene tudatosítanunk a gyerekekben, hogy azért értékeljük őket többre, amit tesznek, nem azért, ahogy kinéznek" - tette hozzá a szakértő.

A sportorvos Peter Larkins szerint is túl korai még a verseny Maughannak, akinek izmai, mivel még a pubertáskor előtt áll, nem fejlődtek ki töléletesen.

És nemcsak az orvosok, de a család- és gyermekvédelmi szervezetek képviselői is felhördültek a kislány láttán. "A fiatalokat egyre jobban érdekli, hogyan néznek ki, több és több gyerek kerül be a kórházak táplálkozási problémákat kezelő osztályaira" - mondta az Ausztrál Családszövetség elnöke, Angela Conway.

A verseny szervezői ugyanakkor nem aggódnak, sőt, azt tervezik, hogy külön megmérettetést rendeznek a 10-17 éves korosztálynak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×