eur:
401.06
usd:
366.54
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Luxus a cellában: plazmatévé, pisztoly és 27 millió készpénzben

Plazmatévé, DVD-lejátszó, két hűtőszekrény, edzőgép, két pisztoly, priccs helyett hatalmas ágy és 27 millió forintnyi készpénz tette kellemesebbé börtöncelláját egy brazil drogbárónak - legalábbis mostanáig.

Rendőrségi villámellenőrzés vetett véget a luxusnak, ami megédesítette Genilson Lino da Salva - gúnynevén "Láb" - munka- és ünnepnapjait a rácsok mögött. Az államügyészség vizsgálatot indított a börtön vezetősége ellen, hogy kiderüljön, ugyan miként kerülhetett még fegyver is egy elítélt cellájába.

"Az nem okozott meglepetést, hogy a kábítószer-kereskedelmet, a gyilkosságokat, az emberrablásokat börtönökből (is) vezérlik. Az viszont igen, hogy ennyi készpénz volt a cellában" - jelentette ki Paulo Gomes államügyész.

A drogbáró azt vallotta, hogy a börtönben nyerte szerencsejátékokon a pénzt és uzsorakölcsönzéssel fialtatta tovább - ezek az ügyletek persze szintén nem engedélyezettek normális börtönben.

"Láb" 28 évig nem lesz szabadlábon. A cellaellenőrzés után azonnal átvitték egy másik börtönbe. Kérdéses persze, hogy idővel ott nem lesz-e még nagyobb luxusban része.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Németország egyre súlyosabb válsághelyzetben van, és lehet, hogy még nem láttuk a legrosszabbat

Németország egyre súlyosabb válsághelyzetben van, és lehet, hogy még nem láttuk a legrosszabbat

A német gazdaság ötödik éve stagnál, és már biztos, hogy 2024 is elveszett év lesz a németek számára. Az előrejelzések szerint Európa legnagyobb gazdasága jövőre már megkezdheti a kilábalást, csakhogy van ezzel egy probléma: az előrejelzők már az idei évre is növekedést prognosztizáltak. Az öt éve tartó stagnálás már önmagában is komoly probléma, ám nem ez a legrosszabb forgatókönyv: ha a magas jegybanki kamatemelések végül a vártnál jobban korlátozzák a gazdaságot, akkor akár recesszióba is fordulhat a német gazdaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×