eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Másfél milliót nyert, mert megérte a júniust

Saját életére kötött fogadást, és nyert egy halálosan beteg brit férfi. Jon Matthews szép összeget kaszált, amiért megérte a júniust.

Nyolc hónappal ezelőtt Jon Matthewsnak azt mondta az orvosa: karácsonyra már ne tervezzen semmit, a férfi azonban fogadást kötött arra, hogy még idén júniusban is életben lesz.

A férfi a William Hill fogadóirodában száz fontot, valamivel több mint 30 ezer forintnak megfelelő összeget tett fel; győzelme esetére ötvenszeres pénzt ígértek neki. Meg is nyerte: 5 ezer font, azaz több mint másfélmillió forint ütötte a markát.

Jon Matthewsnál mesotheliómát, rosszindulatú mellhártyadaganatot diagosztizáltak orvosai 2006 áprilisában. "25 hónap volt a legtöbb, amit valaki egy ilyen diagnózis után megélt. Én már 25 hónapnál és egy hétnél tartok" - mondta a súlyos beteg férfi.

"Sosem voltam még ennyire boldog, hogy kifizethettem ötezer fontot egy nyertesünknek" - mondta Graham Sharpe, a William Hill szóvivője.

Jon Matthews nyereménye felét a Macmillan nevű, rákos betegeket segítő szervezetnek ajánlotta fel.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Egy összekapcsolt globális gazdaságában az egyes régiók, helyi munkaerőpiacok összetett kihívásokkal szembesülnek, amelyek hatással vannak a gazdasági stabilitásukra és ellenállóképességükre. Úgy tűnik, hogy egyes régiók jobban ellenállnak a gazdasági sokkoknak, mint mások, és ez nem kizárólag méretüknek vagy erőforrás-ellátottságuknak köszönhető. Nemrégiben végzett kutatásunk rávilágít a regionális ellenálló képességet befolyásoló egyik kritikus tényezőre: a helyi munkaerőpiacok szerkezetére, és arra, hogy a munkaerő hogyan áramlik az egyes iparágak között. Tanulmányunk Svédország helyi munkaerőpiacain az iparágak közötti munkaerő-áramlások hálózatát vizsgálja, és azt, hogy ezek a hálózatok hogyan járulnak hozzá a gazdasági ellenállóképességhez, különösen a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló válságok idején.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×