eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Perel a százmilliókat vesztő szerencsejátékos: "Miért hagytak játszani?"

Pert fontolgat az egyik legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill ellen egy megszállott szerencsejátékos, aki azt állítja: nem akadályozták meg, hogy több millió fontot veszítsen.

A 28 éves Graham Clavert szerint kérése ellenére a neves fogadóiroda nem tett semmit az ellen, hogy kockáztassa pénzét. A férfi azt állítja: közölte a fogadóirodával, hogy megszállott szerencsejátékos, és kétszer is kérte, zárolják számláját.

A férfi összesen 3,5 millió fontot (1,25 milliárd forintot) tett fel, és ebből kétmilliót (720 millió forintot) el is veszített hét hónap alatt.

A jövő héten kezdődő perben a 28 éves férfi ügyvédjei azzal fognak érvelni, hogy a William Hill megszegte saját, a fogadók önkorlátozására vonatkozó szabályait, és engedte, hogy Graham Clavert növelje tartozásait. A szabályozás szerint ugyanis a felhasználók kérhetik, hogy zárolják számlájukat.

A férfi korábban több fogadóirodánál is regisztrált, és először még kisebb tétekkel próbálkozott, de rendre nem járt szerencsével. Graham Clavert végül felélte megtakarításait, és már óriási kölcsönöket vett fel, hogy visszanyerje a korábban eljátszott pénzt.

Miután kiderült, hogy mennyi pénzt vesztett, felesége elhagyta, és két gyermekét sem láthatja sűrűn.

"Annak ellenére, hogy milliókat veszítettem, ez nem a pénzről szól. Nem azért játszottam, hogy pénzhez jussak, nem volt rá szükségem. Az izgalomért játszottam. A szerencsejáték olyan, mint a kábítószer" - mondta a brit férfi.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×