eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Sztáregyüttest kap ajándékba a Gazprom elnöke

A Deep Purple együttes lép fel a Gazprom fennállásának 15. évfordulója alkalmából február 11-én a Kremlben rendezendő zártkörű esten. A választás oka egyértelmű: a brit hard rock banda Dmitrij Medvegyev, az orosz energiaipari vállalat igazgatótanácsa elnökének kedvence.

A brit Deep Purple zenekar lép fel február 11-én Moszkvában, a Gazprom energiaipari vállalat 15. születésnapi ünnepségén - értesült a Reuters.

A választás oka az, hogy a legendás hard rock zenekar a cég igazgatótanácsi elnöke, Dmitrij Medvegyev kedvence. Az üzletember éve óta a Gazprom igazgatótanácsának elnöke, de várhatóan hamarosan e tisztségéből is távozik, ugyanis szinte bizonyos, hogy ő lesz Oroszország következő államfője a március 2-re kitűzött elnökválasztás után.

A fiatal politikusról régóta közismert, hogy imádja a rockzenét, nemrég újságírók előtt azt is megemlítette, hogy a Deep Purple a kedvenc együttese. A hírek szerint Vlagyimir Putyin elnök is jelen lesz az esten, bár ő állítólag inkább az orosz popzenét kedveli.

Dmitrij Medvegyev, aki jelenleg első miniszterelnök-helyettes, néhány vezető orosz politikussal és üzletemberrel közösen tavaly már elhozta Moszkvába a Deep Purple volt frontemberét egy szűk körű koncertre.

Dmitrij Medvegyev szinte bizonyosan elnök lesz, mivel jelölését erősen támogatja a rendkívül népszerű Putyin, s ebben az esetben az igazgató tanácsi elnök nyáron távozik a Gazpromnál betöltött tisztségéből.

A kőolaj- és földgázipari monopólium a világ tíz legnagyobb vállalatának egyike, Oroszország messze legértékesebb társasága. Moszkva a világ legdrágább városa, sok a nagyon gazdag ember, s ezek egymással vetélkedve költenek minden évben dollármilliókat arra, hogy zártkörű összejöveteleiken világsztárok lépjenek fel.

A Reuters brit hírügynökség értesülését az együttes menedzsmentje egyelőre nem erősítette meg.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×