eur:
396.77
usd:
355.4
bux:
74553.8
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Nem vehetett italt a nyugdíjas, mert nem tudta igazolni, hogy nagykorú

Nem vásárolhatott italt egy 72 éves férfi, mert nem volt nála személyi igazolvány - így nem tudta hivatalosan igazolni, hogy nagykorú.

A szupermarket alkalmazottai személyi igazolványt kértek Tony Rallstól, aki két üveg Cabernet Sauvignont akart vásárolni. Hiába hivatkozott arra: elég ránézni, hogy megállapítsák, elmúlt már 21 éves, a bolt vezetője nem engedett, és személyesen tette vissza a borospalackokat a kosárból a polcra.

"Azt hittem, a bolt vezetője gyorsan megoldja ezt az ostoba helyzetet, ehelyett úgy bánt velem, mint egy hülye gyerekkel" - dohogott a nyugdíjas, aki természetesen nem hagyta annyiban a dolgot: beírt a panaszkönyvbe, és az esetet jelentette a szupermarket-hálózat igazgatóságán is.

"Ha a negyvenes hölgy, aki ellenőrzi, hogy betartják-e a törvényt, kacsintott volna, amikor kéri az igazolványomat, nem ment volna fel az agyvizem. Azt is megértettem volna, ha a bolt vezetője azt mondja: nézze, be kell tartanunk a törvényt, de magán látszik, hogy elmúlt már 21 éves, az is rendben lett volna. De a humorérzéknek a jelét sem tapasztaltam, csak a vak és ostoba bürokráciát" - tette hozzá.

Az idős ember bocsánatkérést vár a szupermarkettől, bár azzal teljesen egyetért, hogy a fiataloktól meg kell tagadni az alkoholt vásárlásának jogát.

Címlapról ajánljuk
Koppintás és „rablás” a riválistól, nyerő pilótapáros a fedélzeten – a McLaren felemelkedésének háttere

Koppintás és „rablás” a riválistól, nyerő pilótapáros a fedélzeten – a McLaren felemelkedésének háttere

A McLarennél Lewis Hamilton 2012-es távozása után komoly vesszőfutás kezdődött, ami főként a rossz motorválasztás számlájára volt írható. Az elmúlt években viszont sokat fejlesztett a brit istálló, aminek a gyümölcse az idei szezonra érett be – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy a Lando Norris–Oscar Piastri páros nagyon jól működik, igaz, vannak hiányosságaik is, így egyáltalán nem lehet leírni Max Verstappent.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×