eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Máris amerikanizálódik David Beckham

Ugyan csak egy hónapja él az Egyesült Államokban David Beckham, a labdarúgó máris kezdi elfelejteni a hagyományos angol szavakat, és inkább azok amerikai megfelelőjét használja.

Az első árulkodó jel az volt, amikor júliusi bemutatkozásakor a "football" szót kiejtette, de rögtön kijavította magát, és az Egyesült Államokban használatos "soccer"-re módosított.

A "soccer" szó is a szigetországból ered, de ritkán használják a britek. Az Egyesült Államokban azonban még ilyen módon is elkülönítik az amerikai futballt (football) és a labdarúgást (soccer).

A sztár internetes naplójában további példák is találhatóak az amerikanizmusokra. Csapata, a Los Angeles Galaxy stadionját Home Depot Centerként említi, noha az angolban ezt "centre"-ként használják.

Beckham a járda szóra a "sidewalk"-ot használja, nem pedig a "pavement"-et, míg a franciakulcsot "monkey-wrench"-nek, és nem "spanner"-nek hívja. A középpályás a pelenka szót az USA-ban elterjedt "diaper"-nek nevezi, nem pedig "nappy"-nek.

A 32 éves labdarúgó júliusban csatlakozott a Galaxy-hez a Real Madridtól, és a Chelsea elleni barátságos mérkőzésen debütált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×