eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Huszonhat zarándok halt meg a turistabusz balesetében

Hegyi patakba zuhant egy lengyel zarándokokat szállító autóbusz a Francia-Alpokban; 26 ember életét vesztette, 24-en megsérültek, köztük 14-en súlyosan. A katasztrófa miatt Franciaországba utazik Lech Kaczynski lengyel államfő.

A baleset a Napóleon úton történt, amely Cannes-t köti össze Grenoble-lal az Alpokon áthaladva. A buszon 49, többségében idős hívő és két sofőr volt Szczecin környékéről.

A jármű valószínűleg a fék meghibásodása miatt felgyorsult egy lejtőn, nem tudott bevenni egy kanyart, és egy hegyi patak hídját áttörve húsz métert zuhant, majd kigyulladt, és teljesen kiégett. A súlyos sérülteket helikopteren Grenoble-ba szállították.

Az út kimondottan veszélyesnek számít, teherautókat és buszokat nem is engednek rá, ha nincsenek kettős fékrendszerrel felszerelve. Nem tudni, hogy a lengyel busznak volt-e ilyen fékje.

A zarándokok július 10-én indultak el Lengyelországból, és már hazatérőben voltak, miután meglátogatták az Alpokban lévő Notre-Dame-de-la-Salette-i Szűz Mária kegyhelyet.

Francois Fillon francia miniszterelnök és az utak biztonságáért is felelős Jean-Louis Borloo környezetvédelmi miniszter a helyszínre utazik. Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon és írásban is részvétét nyilvánította Lech Kaczynski lengyel államfőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×