eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Négy hónapig élt az ellenfél fogával a fejében

Egy ausztrál rögbijátékos több mint négy hónapig hordta fejébe beágyazódva egyik ellenfele fogát, mielőtt az orvosok eltávolították.

Ben Czislowski homlokát április 1-jén kellett összeölteni a bal szeme fölött, miután egyik ellenfelével ütközött. A sérült terület azonban később elfertőződött, a gyulladás már a szemet fenyegette, amikor az orvosok végre megtalálták a baj gyökerét, a kitört fogat.

"Ma már nevetek rajta, de az orvosok azt mondták, hogy sokkal komolyabb is lehetett volna a dolog" - mondta a 24 éves sportoló, aki a hálószobai asztalán tartja a fogat.

A baleset a Brisbane-Wynnum mérkőzésen történt, amikor Ben Czislowski ütközött a Wynnum játékosával, Matt Austinnal. Utóbbi több fogát is elvesztette, valamint eltört az állkapcsa.

Ben Czislowski egyébként arra készül, hogy a fogat visszajuttatja jogos tulajdonosának, de addig még nézegeti egy kicsit.

Az eset nem példátlan, 2004-ben Shane Millard, a Widnes játékosának fejébe tört bele az egyik ellenfél foga, 2002-ben pedig a Wiganben szereplő Jamie Ainscough kezét kis híján amputálni kellett a gyulladás miatt, az orvosok az utolsó pillanatban azonosították a bajt okozó beágyazódott fogat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×