eur:
388.84
usd:
361.36
bux:
68587.77
2024. május 7. kedd Gizella

A "tehenek" is futni akarnak Pamplonában

Saját bikafuttatást akarnak maguknak a pamplonai nők - csak éppen tehenekkel. A híres bikafuttatást irigyelték el, és maguknak is a férfiakéval azonos jogokat követelnek.

"A tehenek is futni akarnak" - ezzel a jelszóval indítottak kampányt a helyi egyetem női hallgatói. Saját futtatást akarnak, amelynek kizárólag nők vehetnének részt - mind a két oldalon.

A nők részvétele egyébként nem tiltott a bikafuttatáson, de a több ezer résztvevőből nagyon kevés képviseli minden évben a gyengébb nemet. Turisták tízezrei özönlik el az észak-spanyol várost San Fermin ünnepén, amikor a hatszáz kilós bikák végigüldözik a bátor jelentkezőket a nyolcszáz méteres távon a szűk utcákban.

Az egyetemisták szerint azonban az lenne logikus, ha a nőknek saját ünnepséget rendeznének.

"A teheneknek, akárcsak a bikáknak, négy lábuk van, és természetes késztetésük a futásra. A tehénfuttatás Pamplonát a jogi egyenlőség élharcosává tenné a hagyományos ünnepségek terén is" - olvasható a felhívásban.

A San Fermin fesztivál szervezői egyelőre nem reagáltak a javaslatra. Azt sem tudni, mit szólnának az ötlethez a tehenek.

Az ünnepséget minden évben július 7-14-e között rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×