eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Tragédiával végződött az iskolai kirándulás

Egy gyereket megölt, hármat megsebesített egy lezuhanó faág Nagy-Britanniában. A táborozók éppen egy fakuckót építettek az erdőben, amikor a tragédia történt.

A legsúlyosabban sérült kisfiút és egyik társát helikopterrel szállították a brit műemlékvédelmi hivatal által gondozott vidéki birtokról a norwichi egyetemi kórházba. Előbbi még a járműben életét vesztette, a másik gyerek állapota kritikus.

A két másik áldozatot mentőautóval vitték kórházba, a hírek szerint az ő sérüléseik nem életveszélyesek.

Mind a négy gyerek a Heathlands Általános Iskolában tanult. "Tudom, hogy közhelyesen hangzik, de tényleg fantasztikus kisfiú volt, és mindannyiunknak nagyon fog hiányozni" - fejezte ki együttérzését az elhunyt gyerek szüleinek iskola igazgatója.

A helyi rendőrség szóvivője elmondta: a gyerekek búvóhelyet építettek az erdőben tanáraik felügyelete mellett.

"A tanár egy reccsenést hallott, és kiáltott a gyerekeknek, hogy fussanak, amikor megértette, mi történik. Az ág négy gyerekre zuhant, hatnak sikerült elszaladnia" - tette hozzá Jon Smith.

A nyomozók vizsgálják, hogy az időjárásnak lehetett-e köze az ág letöréséhez, igaz, a tragédia idején borús volt az ég, de nem fújt a szél.

Tavaly júliusban John Pollard, egy manchesteri halottkém figyelmeztette a műemlékvédelmi hivatalt, hogy ellenőrizze a birtokain álló fák állapotát: egy 8 éves fiút 2005-ben ugyancsak egy lezuhanó ág ütött agyon egy, a National Trust által felügyelt parkban.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×