eur:
396.46
usd:
360.15
bux:
71984.74
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Sokkoló képek a haldokló Diana hercegnőről: tombol a botrány

Hatalmas felháborodást okozott Nagy-Britanniában a Channel 4 tévétársaság terve, mely szerint egy közeljövőben sugárzandó dokumentumfilmben olyan képeket is bemutatnának, amely a haldokló Diana hercegnőt mutatják.

Idén tíz éve, 1997. augusztus 31-én éjszaka autóbalesetben hunyt el Diana hercegnő és szeretője, Dodi Fayed. A baleset sokkolta a világ közvéleményét, Nagy-Britanniában pedig még mindig nem zárult le a baleset okait kutató vizsgálat.

Az évfordulóra a Channel 4 brit televízió olyan dokumentumfilmet kíván műsorára tűzni, melyben eddig nem látott fényképeket mutatnának be a haldokoló Dianáról.

Inkább a tű...

Az elképzelés hatalmas felháborodást váltott ki a hercegnő emlékét néha már-már vallásos áhítattal őrző britek körében. Az sem segített sokat, hogy a csatorna felajánlotta Diana két fiának, Vilmosnak és Harrynek, hogy még adásba kerülés előtt megnézhetik az összeállítást.

"Ez az utolsó dolog, amit szeretnének. Nagyon világosan megfogalmazták álláspontjukat az ilyen típusú projektekkel kapcsolatban - annak örülnének a legjobban, ha senki meg sem említené édesanyjuk halálát. Inkább tűt szúrnának a szemükbe, mint sem megnézzék a műsort" - fogalmazott meglehetősen plasztikusan a Buckingham-palota egyik vezető tisztviselője.

"Óvatosan és nagy érzékenységgel" válogatták?

A tervezett műsor ellen tiltakoztak konzervatív parlamenti képviselők is, mivel abban olyan, eddig nem látott képeket mutatnának meg, melyeket a helyszínre érkező francia paparazzók készítettek a haldokló és orvosi ellátásban részesülő hercegnőről.

Az eredeti tervek szerint június 6-án sugárzásra kerülő film mellett egyelőre kiáll a Channel 4. A csatorna azzal érvel, hogy az egyetlen képen, mely az autó belsejét mutatja, kitakarták az áldozatokat. A társaság azt állítja, hogy a filmben szereplő képeket "óvatosan és nagy érzékenységgel" válogatták ki.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: januártól magyarként jön az orosz olaj Ukrajnán át, a biztosítás a kulcs

Szakértő: januártól magyarként jön az orosz olaj Ukrajnán át, a biztosítás a kulcs

Hétfőn jelentette be a Mol, hogy sikerült megállapodnia az Oroszországból Ukrajnán át érkező kőolaj folyamatos tranzitszállításáról. Az InfoRádió Hortay Olivért, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetőjét kérdezte a részletekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×