eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ilyen lesz az űrnyaralás 2050-ben

2050-re már valósággá válhat az űrnyaralás, de meglehetősen borsos árat kell majd fizetni egy hétért a föld körül keringő űrállomáson - jósolja egy brit biztosítótársaság megrendelésére készült jelentés.

A Churchill Travel Insurance cég számára készült tanulmány szerint az űrturistáknak valószínűleg először Oroszországig kell majd eljutniuk, várhatóan ugyanis onnan lövik majd fel a turistákat szállító gépeket.

Az egyhetes utazáshoz összesen egy hónapos szabadságot kell majd kivenni: két hét kell ugyanis a felkészülésre, egy pedig a visszatérés utáni akklimatizálódásra.

Az, aki az űrállomásra készül, ne várjon luxuskörülményeket - figyelmeztet a tanulmány, amely azt jósolja, hogy inkább egy szűkös, zajos, kissé büdös környezet várja majd az űrben a látogatókat. Nem ússzák meg a munkát sem: a turistáknak be kell majd segíteniük az űrállomás napi rutinmunkáiba, például a növénytermesztésbe.

A szabad idős elfoglaltságok már izgalmasabban hangzanak: gravitáció-mentes foci, űrséta, csillagfigyelés.

Mindez 575 ezer fontba, vagyis több mint 200 millió forintba kerülne.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×