eur:
390.17
usd:
357.72
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Forrás: Facebook/Gyilkos Galóca

Mérgezést kapott a család, gyilkos galócából készült a pörkölt

Összesen négyen kerültek kórházba a mérgező gombából készült pörkölt miatt, egyikük állapota súlyos.

A TV2 tudósítása szerint Kápolnán egy helyi lány gombapörköltet készített gyilkos galócából, ezzel veszélybe sodorta a 19 éves párját és annak családját is.

Összesen négyen lettek rosszul, közülük hárman kiskorúak. Egy 13 éves lány olyan súlyos májkárosodást szenvedett, hogy májátültetésre volt szüksége.

A gyilkos galóca nagyon veszélyes, ennek a gombának a számlájára írható a gombamérgezés miatt halálesetek 90 százaléka. Vajda Zsolt, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet osztályvezető főorvosa a csatornának azt nyilatkozta:

a májkárosodás a harmadik-negyedik napra kezd kialakulni, annak megállítása pedig egy heroikus küzdelem.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×