eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Reagált Karácsony Gergely az újraszámlálás hírére

A jogorvoslat mindenkinek jár, legalább tovább tisztul a kép - többek között ezt írta a tisztségért újrainduló Karácsony Gergely főpolgármester szerda este a közösségi oldalán.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a másodikként végzett Vitézy Dávid fellebbezésére elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását. A főváros vezetője, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje erre reagálva azt írta: Vitézy Dávid az egész kampányát arra építette, hogy ő nem a Fidesz jelöltje, most

mégis azoknak a szavazatában bízik, akik a szavazólapon áthúzott Szentkirályi Alexandrára és rá is szavaztak.

Ezek természetesen érvényes Vitézy-szavazatok, ahogy arra a Fővárosi Választási Iroda külön felhívta a szavazatszámlálók figyelmét - tette hozzá.

"Talán nem kellett volna félrevezetni a szavazókat a szentkirályis színjátékkal, nem visszaléptetni a Fidesz hivatalos jelöltjét az utolsó pillanatban, és akkor nem lett volna ekkora kavarodás" - közölte Karácsony Gergely, aki szerint "ez volt a választók igazi félrevezetése, ahogy ezt a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO) missziója is megállapította".

A főpolgármester azt írta, Vitézy Dávid "most olyan fideszes választási delegáltak nyilatkozata alapján akarja újraszámoltatni az érvénytelen szavazatokat, akik vasárnap még az aláírásukkal tanúsították, hogy azok valóban érvénytelenek. Ezek a »bizonyítékok«, amelyekről az egy óra alatt összehívott fideszes többségű választási bizottság dönt. Ugye, hogy tisztul a kép?".

A vasárnapi választáson a jelöltek közül Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom) 38 942 szavazatot kapott, Vitézy Dávid 371 142-t, Karácsony Gergely 371 466-ot. Ez alapján a Fővárosi Választási Bizottság - nem jogerősen - megállapította, hogy Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré.

A határozat ellen - jogszabálysértésre való hivatkozással - három napon belül lehetett fellebbezni.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×