eur:
396.54
usd:
371.08
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt (fent) és Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltjének (lent) választási plakátja a Váci úton 2024. június 6-án. Az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők megválasztása 2024. június 9-én lesz Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát, az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltjét a kampányban – közölte Vitézy Dávid csütörtökön Facebook-bejegyzésében.

„Ma este a Partizánban Gulyás Mártonnak tett ígéretét betartva az adást követően visszahívott Karácsony Gergely főpolgármester, így végre sor került a választás estéjén általam kezdeményezett telefonbeszélgetésre” – írta a bejegyzésben Vitézy Dávid, aki Karácsony Gergely bocsánatkérését elfogadta.

„Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani. Minden erőmmel ezen leszek, hisz ez Budapest érdeke is, és ebben az irányban tett fontos lépésnek tekintem ezt a mai beszélgetést” – tette hozzá.

A bejegyzés szerint a választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertették egymással a közvéleménynek már bemutatott érveiket, ezügyben a pénteki újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő – írta.

Vitézy Dávid Karácsony Gergellyel azt is közölte, hogy akármelyikük is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, elfogadja és tiszteletben fogja tartani. „Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki” – írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
Amerikai modelljeit hívja vissza a VW

Amerikai modelljeit hívja vissza a VW

A Volkswagen ismét visszahívási akciót indít az Egyesült Államokban, ezúttal több mint 271 ezer jármű érintett egy potenciális vezetékezési hiba miatt, amely az első utasoldali légzsákokat hatástalaníthatja. Az amerikai autóbiztonsági felügyelet (NHTSA) szerdai közleménye szerint a probléma komoly biztonsági kockázatot jelenthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×