eur:
395.1
usd:
368.44
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Hacker attacking internet
Nyitókép: seksan Mongkhonkhamsao/Getty Images

Hackerek is lehettek az orvosegyetemek záróvizsgáinak megzavarói

A május 28-án lezajlott, általános orvostudományi karokat érintő írásbeli záróvizsgán informatikai probléma lépett fel azon orvosképző egyetemeken (Semmelweis és Debreceni Egyetem) ahol online vizsgát tartottak.

A hiba adatvesztést okozott, amely azt eredményezte, hogy a számítógépes rendszer a 180-kérdésre adott válaszból átlagosan 156 tesztválaszt mentett csak le. A vizsgák szervezéséért és lebonyolításáért felelős, az egyetemektől független testület az Országos Orvos, Fogorvos és Gyógyszerész Záróvizsga Bizottság (OZVB) vizsgálata még tart az ügyben, tájékoztatásuk szerint nem kizárható a hacker támadás lehetősége sem - írta honlapján a Semmelweis Egyetem.

Az SE-n mintegy 400 – többségében magyar – hallgató érintett. Azokban az esetekben, amikor erre lehetőség volt, például a vizsga elején jelentkezett az informatikai hiba, áttértek a papír alapú vizsgára. A két érintett egyetem vezetése közösen egyeztet az OZVB-vel és közösen dolgoznak a megoldáson. A Semmelweis Egyetem május 30-án 16 óráig tájékoztatni fogja az érintett hallgatóit erről.

Az OZVB tájékoztatása szerint várhatóan a június 5-i gyógyszerésztudományi és a június 17-i fogorvostudományi írásbeli záróvizsgákat papír alapon bonyolítják majd le.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Több mint kétszeresére emelkedett világszerte a legpusztítóbb és legszennyezőbb erdőtüzek száma és intenzitása az utóbbi 20 évben az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt - derült ki egy új tanulmányból, amely a Nature Ecology & Evolution című szaklapban jelent meg hétfőn.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×