eur:
398.24
usd:
371.94
bux:
69536.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Felhős, esős idő.
Nyitókép: Xinzheng/Getty Images

Marad a szeszélyes időjárás

Szinte egész Európában ez a helyzet.

Szombaton a felhőzet utóbbiak feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki. Heves zivatar pénteken és szombaton is előfordulhat kis eséllyel. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

Ami a kontinens időjárását illeti, Nyugat-Oroszország felett anticiklon terül el és okoz nyugodtabb időt, máshol viszont izgalmasabb az időjárás - annak ellenére, hogy frontok csupán az északi országok felett vonulnak.

Európa többi részén ugyanis nedves és labilis a levegő, amely kedvez az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek, és a záporok, zivatarok kialakulásának.

A Földközi-tenger partvidéke mellett kontinensünk keleti és északkeleti részén - beleértve Skandináviát is - a legmelegebb az idő, a hőmérséklet csúcsértéke általában meghaladja a 24, 25 fokot, míg máshol ennél alacsonyabb, a Brit-szigetek térségében inkább 15, 16 fok körüli értéket mérhetünk.

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×