eur:
395.91
usd:
367.19
bux:
70114.41
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Felhős, esős idő.
Nyitókép: Xinzheng/Getty Images

Marad a szeszélyes időjárás

Szinte egész Európában ez a helyzet.

Szombaton a felhőzet utóbbiak feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki. Heves zivatar pénteken és szombaton is előfordulhat kis eséllyel. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

Ami a kontinens időjárását illeti, Nyugat-Oroszország felett anticiklon terül el és okoz nyugodtabb időt, máshol viszont izgalmasabb az időjárás - annak ellenére, hogy frontok csupán az északi országok felett vonulnak.

Európa többi részén ugyanis nedves és labilis a levegő, amely kedvez az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek, és a záporok, zivatarok kialakulásának.

A Földközi-tenger partvidéke mellett kontinensünk keleti és északkeleti részén - beleértve Skandináviát is - a legmelegebb az idő, a hőmérséklet csúcsértéke általában meghaladja a 24, 25 fokot, míg máshol ennél alacsonyabb, a Brit-szigetek térségében inkább 15, 16 fok körüli értéket mérhetünk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×