eur:
396.05
usd:
370.08
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
Felhős, esős idő.
Nyitókép: Xinzheng/Getty Images

Marad a szeszélyes időjárás

Szinte egész Európában ez a helyzet.

Szombaton a felhőzet utóbbiak feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki. Heves zivatar pénteken és szombaton is előfordulhat kis eséllyel. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

Ami a kontinens időjárását illeti, Nyugat-Oroszország felett anticiklon terül el és okoz nyugodtabb időt, máshol viszont izgalmasabb az időjárás - annak ellenére, hogy frontok csupán az északi országok felett vonulnak.

Európa többi részén ugyanis nedves és labilis a levegő, amely kedvez az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek, és a záporok, zivatarok kialakulásának.

A Földközi-tenger partvidéke mellett kontinensünk keleti és északkeleti részén - beleértve Skandináviát is - a legmelegebb az idő, a hőmérséklet csúcsértéke általában meghaladja a 24, 25 fokot, míg máshol ennél alacsonyabb, a Brit-szigetek térségében inkább 15, 16 fok körüli értéket mérhetünk.

Címlapról ajánljuk
Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 26. 08:47
×
×
×
×