eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Professional microphone in radio studio
Nyitókép: avdyachenko/Getty Images

Demonstráció a Kossuth téren – a nap hírei

Egy új szuverén, polgári Magyarországot építene Varga Judit volt férje. Elnököt választottak Szlovákiában. Páncélozott csapatszállító járműveket adott át Ukrajnának Litvánia. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.

Egy új szuverén, polgári Magyarországot építene Varga Judit volt férje, Magyar Péter. A Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért névre keresztelt tüntetés fő szónoka a Kossuth téren azt mondta: mostantól semmi nem lesz úgy, ahogy eddig volt. Hozzátette: első lépésként létre kell hozni egy közösséget, amelyhez bárki csatlakozhat, szerinte a Talpra Magyarok Közössége lesz az. Sürgette az oktatási rendszer átalakítását úgy, hogy minden gyermek egyformán férjen hozzá a minőségi neveléshez. Beszélt arról is, hogy hamarosan ismerteti azt a pártot is, aminek a segítségével elindul a júniusi európai parlamenti választásokon. Azt is közölte, hogy a Legyél a változás! Egyesületbe várja közössége támogatóit. Egyúttal újabb tüntetést jelentett be anyák napjára.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint Magyar Péter a dollárbaloldal új politikusa, és a baloldal háborúba vinné Magyarországot. Menczer Tamás a Facebook-oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy a helyzet ma sokkal súlyosabb, mint korábban bármikor, mert az, ami ma a világban történik, az háborús készülődés.

A Fidesz–KDNP EP-listavezetője szerint turbó fokozatba kapcsoltak a brüsszeli bürokraták Magyarország ellen. Deutsch Tamás a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: azért támadják Magyarországot, mert továbbra is nemet mond az illegális migrációra, és a genderőrületre, elutasítja Brüsszel háborúpárti álláspontját, és a béke pártján áll.

Új társasági adókedvezmény vehető igénybe zöldberuházásra. A kedvezmény bevezetésének célja annak ösztönzése, hogy olyan új villamosenergia-tároló berendezések létesüljenek, amelyek képessé teszik a vállalatokat a saját célra megtermelt villamos energia tárolására.

Megkezdődött az új vidékfejlesztési beruházási kiírások társadalmi egyeztetése Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve alapján. Első körben a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó támogatási konstrukciók tervezeteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba. Zánkán és Fonyódligeten 6 napos, 5 éjszakás turnusokban nyaralhatnak a gyerekek június 23-tól a szünidő végéig. A vakációs turnusokba általános iskolák pályázhatnak április 24-éig.

Vasárnaptól kísérleti jelleggel jegyvizsgáló nélkül közlekednek a Pilisvörösvár és Rákos között haladó S76-os vonatok. A két hónaposra tervezett tesztelési, majd értékelési folyamat után várhatóan számos másik elővárosi és vidéki vonalra is kiterjesztik a kalauz nélküli közlekedést.

Véget ért a Kőröshegyi völgyhíd próbaemelése az M7-es autópályán. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai azt vizsgálják, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak a hidat tartó saruk. A híd újabb emelése április 13-án, szombaton 8 és 14 óra között várható.

Elnököt választottak Szlovákiában. 4 millió 300 ezer választópolgár adhatta le szavazatát Ivan Korcok korábbi külügyminiszterre, vagy Peter Pellegrinire a második legnagyobb kormánypárt, a Hang elnökére. A választás hivatalos végeredményét vasárnap hozzák nyilvánosságra. Zuzana Caputová jelenlegi államfő megbízatása június 15-én jár le.

Románia továbbra is számít Németország támogatására a teljes körű schengeni csatlakozás megvalósításában – jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök, amikor fogadta Olaf Scholz német kancellárt. Mindketten úgy vélték, hogy az európai demokratikus értékek védelméhez egységre, kohézióra, szolidaritásra és egyensúlyra van szükség.

Páncélozott csapatszállító járműveket adott át Ukrajnának Litvánia. A védelmi tárca nem közölte, hogy pontosan hány járműről van szó. A balti állam eddig 605 millió euró katonai segítséget adott Ukrajnának.

Ukrán tájékoztatás szerint az orosz erők eltaláltak egy mezőgazdasági vállalkozást a dél-ukrajnai Herszon megyében. A tüzet gyorsan eloltották, és senki sem sérült meg. Az oroszok rakétákat lőttek ki az ország délkeleti részében lévő Zaporizzsja felé is, ahol ipari létesítmények rongálódtak meg.

Egy oroszországi olajvezeték felrobbantását jelentette be az ukrán katonai hírszerzés. A beszámoló szerint a Rosztovi területen lévő Azov településen határozatlan időre felfüggesztették a tartályhajók megrakodását.

Megtalálta és Izraelbe vitte a Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet tavaly túszul ejtett egyik izraeli férfi holttestét az izraeli hadsereg. Tavaly októberben 250 izraelit rabolt el és hurcolt Gázába a Hamász. 130-an még mindig nem kerültek haza, 34-en közülük valószínűleg már nem élnek.

Megtalálták a baltimore-i hídomlás harmadik áldozatának holttestét. A 38 éves férfi egyike annak a hat építőmunkásnak, aki a március 26-i tragédiában meghalt. Három áldozat maradványait még mindig keresik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×