eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Szavazó a józsefvárosi időközi polgármester-választáson a BVHSZC Bókay János szakközépiskolájában 2018. július 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

A józsefvárosi ellenzék megegyezett, megvan a polgármesterjelöltjük

Némi huzavonát követően egy kivételével a baloldali ellenzéki pártok támogatásukról biztosították a hivatalban lévő polgármestert.

Pikó András józsefvárosi polgármester Facebook-bejegyzésében közölte: "Megszületett a megállapodás a józsefvárosi választási szövetségről. Azok a jelölő szervezetek, akik részt vettek a tárgyalásokon, közösen indulnak a 2024-es önkormányzati választáson, polgármester-jelöltjük pedig Pikó András" - számol be róla az Index.

Mint írja a lap, pár napja még kétséges volt, hogy Józsefvárosban beállnak-e az ellenzéki pártok egy jelölt mögé, ugyanis

a baloldali összefogásban érdekelt pártok itt is, és Erzsébetvárosban is változtatnának a 2019-en győztes összeállításon.

Most azonban úgy tűnik, rendeződtek a kérdések. Pikó András azt írta: "A C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, az LMP - Magyarország Zöld Pártja, Momentum Mozgalom, a Párbeszéd - Zöldek és a Szikra Mozgalom is elkötelezettek amellett, hogy folytatódjon Józsefvárosban az a megkezdett munka, ami egy szolidáris, zöld, fejlődő, közösségi, gyerekbarát otthonná teszi a kerületet, és támogatják Pikó András polgármesteri programját".

Tehát a Párbeszéd végül támogatja a jelenleg is hivatalban lévő polgármestert, az MSZP azonban továbbra sem működik együtt. Hivatalosan április 20-ig lehet jelöltet állítani, ezt követően vehetik fel a jelöltek az aláírásgyűjtő íveket, ekkor indul hivatalosan a kampány.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×