eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szavazó a józsefvárosi időközi polgármester-választáson a BVHSZC Bókay János szakközépiskolájában 2018. július 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

A józsefvárosi ellenzék megegyezett, megvan a polgármesterjelöltjük

Némi huzavonát követően egy kivételével a baloldali ellenzéki pártok támogatásukról biztosították a hivatalban lévő polgármestert.

Pikó András józsefvárosi polgármester Facebook-bejegyzésében közölte: "Megszületett a megállapodás a józsefvárosi választási szövetségről. Azok a jelölő szervezetek, akik részt vettek a tárgyalásokon, közösen indulnak a 2024-es önkormányzati választáson, polgármester-jelöltjük pedig Pikó András" - számol be róla az Index.

Mint írja a lap, pár napja még kétséges volt, hogy Józsefvárosban beállnak-e az ellenzéki pártok egy jelölt mögé, ugyanis

a baloldali összefogásban érdekelt pártok itt is, és Erzsébetvárosban is változtatnának a 2019-en győztes összeállításon.

Most azonban úgy tűnik, rendeződtek a kérdések. Pikó András azt írta: "A C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, az LMP - Magyarország Zöld Pártja, Momentum Mozgalom, a Párbeszéd - Zöldek és a Szikra Mozgalom is elkötelezettek amellett, hogy folytatódjon Józsefvárosban az a megkezdett munka, ami egy szolidáris, zöld, fejlődő, közösségi, gyerekbarát otthonná teszi a kerületet, és támogatják Pikó András polgármesteri programját".

Tehát a Párbeszéd végül támogatja a jelenleg is hivatalban lévő polgármestert, az MSZP azonban továbbra sem működik együtt. Hivatalosan április 20-ig lehet jelöltet állítani, ezt követően vehetik fel a jelöltek az aláírásgyűjtő íveket, ekkor indul hivatalosan a kampány.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×