eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Farkas Örs fideszes képviselő esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. március 18-án. Varga Judit február 16-án mondott le képviselői mandátumáról, helyére a Fidesz-KDNP országos listájáról Farkas Örsöt jelölték, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Letette képviselői esküjét Farkas Örs

Varga Judit mandátumát veszi át az Országgyűlésben.

A parlament hétfői ülésén letette országgyűlési képviselői esküjét Farkas Örs, aki a Fidesz-KDNP frakciójában fog dolgozni. Varga Judit helyére ül be, aki a kegyelmi ügy miatt lemondott minden tisztségéról − írja a Telex.

A kormány weboldalán korábban elérhető életrajza szerint Farkas Örs 2010-ben végzett közgazdászként a Budapesti Corvinus Egyetemen. Még ebben az évben elkezdett dolgozni az Országgyűlés Hivatalában parlamenti titkárként és politikai munkatársként, valamint megválasztották önkormányzati képviselőnek is Tordas községben.

2012-ben kapott munkát a MÁV Zrt.-nél is, ahol ingatlangazdálkodással foglalkozott. Hasonló pozícióban, ingatlanhasznosítási igazgatóként dolgozott a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalatánál, az MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél 2015 és 2016 között. 2016-ban Kocsis Máté VIII. kerületi polgármestersége alatt lett a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. vagyongazdálkodási igazgatója. Egy évvel később már Kocsis Máté kabinetvezetője is lett. 2022-ben az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítványt is igazgatta.

2020-tól Farkas már a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához került. Itt először, 2020-ban kormányzati tájékoztatásért felelős államtitkár lett, 2022-ben pedig a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár. 2024 márciusában pedig, miután Sulyok Tamás, a frissen kinevezett köztársasági elnök felmentette Papp Károlyt, az ő helyét Farkas Örs államtitkár vette át.

Farkas a 2022-es országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP listájának 162. helyét foglalta el, hétfőtől államtitkári pozíciója mellett országgyűlési képviselő is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×