eur:
398.24
usd:
371.94
bux:
69536.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Rekord kártérítést kapott egy óvodai baleset áldozata

A balesetet szenvedett kisfiú súlyos, maradandó károsodásokat szenvedett, az intézmény nem tudja, honnan tudná előteremteni a pénzt.

Rekordösszegű, 265 millió forintos kártérítést és havi 1,8 millió forintos járadékot ítéltek meg egy lebénult fiú családjának - számolt be róla az RTL. Az eset még 2013-ban történt, amikor egy fővárosi óvoda udvarán állva tízóraiztak a gyerekek, és egy akkor hároméves kisfiú félrenyelt egy répadarabot. Az óvónő megpróbált segíteni a gyereken, de nem tudott, és a kiérkező mentőknek újra kellett őt éleszteni.

Az újraélesztés ugyan sikerült, de addigra a kisfiú súlyos oxigénhiányos állapotba került, végtagjai lebénultak és értelmileg is sérült, folyamatos felügyeletre szorul.

A gyerek édesanyja a csatornának elmondta, azóta sem tudta feldolgozni a történteket. A család tönkrement, a szülők azóta elváltak, az anya elköltözött a sérült fiúval Németországba.

Hét éve indult a per, a bíróság már korábban megállapította, hogy kulturált étkeztetéssel elkerülhető lett volna a baleset, a mostani jogerős döntés a kártérítés összegéről született. A családot képviselő ügyvéd szerint három tényező miatt lett ilyen magas a kártérítés összege, illetve a járadék:

  1. sok idő telt el a baleset óta, a felmerülő költségek azóta rakódtak egymásra,
  2. az esetnek nagyon súlyos következményei lettek,
  3. valamint - az ügyvéd véleménye szerint - az inflációs környezetben az emberi élet és egészség megtartotta az értékét.

Az óvodát képviselő ügyvéd ellenben abszurdnak tartja a kártérítést, és elmondása szerint a Kúriához fognak fellebbezni a döntés miatt. Elmondása szerint ha ott is helybenhagyják a döntést, úgy elfogadja, viszont akkor innentől kezdve elvárja, hogy a jövőben minden bíróság hasonló összegeket ítéljen meg. Az intézmény egyelőre nem tudja, miből tudná kifizetni a kártérítést és a járadékot, nem tartják kizártnak, hogy a kormányhoz fordulnak segítségért.

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×