eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ellenzéki kihívója is lehet Márki-Zay Péternek Hódmezővásárhelyen?

Egy, a városban jól ismert szereplő jelentette be, hogy indul a választáson a polgármester ellenében.

"Figyelemmel a hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás sajátos alakulására, úgy döntöttem, indulok a választáson" - írta Kovács Pál a Facebookon. A hódmezővásárhelyi jogász korábban egy önkormányzati céget vezetett (a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt.), de Márki-Zay Péter polgármestersége idején távozott, miután erőteljes nézetkülönbségeik alakultak ki.

Azt írta, azért indul, mert érdekli a városa. "És részemről nem lesz taktikázás, csak egyenes meccsek. Tisztességes küzdelmet kívánok mindenkinek. Ezzel meg is volt a költséghatékony kampánynyitóm" - fogalmazott.

Bár Kovács Pál mögött egyes kommentelők a Fidesz azon szándékára gyanakszanak, hogy megossza az ellenzéket, mások szerint az az MSZP-s Kis Andrea támogathatja, aki korábban Márki-Zay Péter alpolgármestere volt, de szintén csúnyán összekülönbözött vele és később lemondott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×