eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ellenzéki kihívója is lehet Márki-Zay Péternek Hódmezővásárhelyen?

Egy, a városban jól ismert szereplő jelentette be, hogy indul a választáson a polgármester ellenében.

"Figyelemmel a hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás sajátos alakulására, úgy döntöttem, indulok a választáson" - írta Kovács Pál a Facebookon. A hódmezővásárhelyi jogász korábban egy önkormányzati céget vezetett (a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt.), de Márki-Zay Péter polgármestersége idején távozott, miután erőteljes nézetkülönbségeik alakultak ki.

Azt írta, azért indul, mert érdekli a városa. "És részemről nem lesz taktikázás, csak egyenes meccsek. Tisztességes küzdelmet kívánok mindenkinek. Ezzel meg is volt a költséghatékony kampánynyitóm" - fogalmazott.

Bár Kovács Pál mögött egyes kommentelők a Fidesz azon szándékára gyanakszanak, hogy megossza az ellenzéket, mások szerint az az MSZP-s Kis Andrea támogathatja, aki korábban Márki-Zay Péter alpolgármestere volt, de szintén csúnyán összekülönbözött vele és később lemondott.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×