eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Válaszolt a kormányhivatal a balatoni nádirtásra buzdító ingatlanhirdetés ügyében

A hirdetés szövegéből utólag eltüntették azt a részt, amely a nádirtásra és saját bejáró építésére vonatkozott.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Nők a Balatonért Egyesület közérdekű bejelentést tett amiatt, hogy egy hirdetésben sokak felháborodását kiváltó szöveggel ajánlottak eladásra egy balatonakali vízparti ikerházat. A hirdetésben egy ideig a következő mondat szerepelt: „a vízparton némi nádas található, ami igény szerint kiirtható, jelen állapotát megtartva azonban védelmet biztosít az ingatlannak. Saját stég, bejáró plusz tartozék”.

Az egyesület a Facebookon jelezte, erősen kétséges, hogy a hirdetés feladójának, van-e engedélye saját stégre, bejáróra, illetve a nádas kiirtásra. A poszt megjelenése után módosították a hirdetés szövegét, kikerült belőle az inkriminált mondat. Az eredeti hirdetésről azonban készített egy képernyőfotót az egyesület, amit csatoltak is a bejelentésükhöz.

Közben megérkezett a Veszprém Megyei Kormányhivatal válasza a bejelentésre – közölte a hirbalaton.hu.

Jelezték, hogy az illetékes főosztályuk is észrevette az ingatlanhirdetést, de a bejelentést követően módosították a szövegét, így már nem tartalmazza „a mederrészben található nádas eltávolíthatóságára vonatkozó, valótlan és természetvédelmi szempontból aggályos részt”.

A kormányhivatal válaszában közölte azt is, hogy a partszakaszra vonatkozó bejárókról és víziállásokról, valamint azok jogszerűségéről a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltsége tud tájékoztatást adni. Hozzáteszik:

a 2019-ben, az állami tulajdonú meder területén engedély nélkül végzett mederkotrással eltávolított nádasállomány rehabilitációja még mindig zajlik, folytatódnak a helyreállítási munkálatok.

A kormányhivatal válaszából kiderült az is, hogy a felbujtás, félrevezetés még nem büntetőjogi kategória, csak ha emiatt valami cselekmény is megvalósul.

Nyitóképünk illusztráció, nem Balatonakaliban készült.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×