eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Válaszolt a kormányhivatal a balatoni nádirtásra buzdító ingatlanhirdetés ügyében

A hirdetés szövegéből utólag eltüntették azt a részt, amely a nádirtásra és saját bejáró építésére vonatkozott.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Nők a Balatonért Egyesület közérdekű bejelentést tett amiatt, hogy egy hirdetésben sokak felháborodását kiváltó szöveggel ajánlottak eladásra egy balatonakali vízparti ikerházat. A hirdetésben egy ideig a következő mondat szerepelt: „a vízparton némi nádas található, ami igény szerint kiirtható, jelen állapotát megtartva azonban védelmet biztosít az ingatlannak. Saját stég, bejáró plusz tartozék”.

Az egyesület a Facebookon jelezte, erősen kétséges, hogy a hirdetés feladójának, van-e engedélye saját stégre, bejáróra, illetve a nádas kiirtásra. A poszt megjelenése után módosították a hirdetés szövegét, kikerült belőle az inkriminált mondat. Az eredeti hirdetésről azonban készített egy képernyőfotót az egyesület, amit csatoltak is a bejelentésükhöz.

Közben megérkezett a Veszprém Megyei Kormányhivatal válasza a bejelentésre – közölte a hirbalaton.hu.

Jelezték, hogy az illetékes főosztályuk is észrevette az ingatlanhirdetést, de a bejelentést követően módosították a szövegét, így már nem tartalmazza „a mederrészben található nádas eltávolíthatóságára vonatkozó, valótlan és természetvédelmi szempontból aggályos részt”.

A kormányhivatal válaszában közölte azt is, hogy a partszakaszra vonatkozó bejárókról és víziállásokról, valamint azok jogszerűségéről a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltsége tud tájékoztatást adni. Hozzáteszik:

a 2019-ben, az állami tulajdonú meder területén engedély nélkül végzett mederkotrással eltávolított nádasállomány rehabilitációja még mindig zajlik, folytatódnak a helyreállítási munkálatok.

A kormányhivatal válaszából kiderült az is, hogy a felbujtás, félrevezetés még nem büntetőjogi kategória, csak ha emiatt valami cselekmény is megvalósul.

Nyitóképünk illusztráció, nem Balatonakaliban készült.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×