eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

"A nádas igény esetén kiiktatható" - kiverte a biztosítékot egy balatoni ingatlanhirdetés

Egy félmilliárdos ingatlan ajánlanak eladásra az egyik legismertebb ingatlanos oldalon. A hirdetésben egy ideig szerepelt a következő mondat: "A vízparton némi nádas található, ami igény szerint kiirtható, jelen állapotát megtartva azonban védelmet biztosít az ingatlannak."

A hirdetést a Nők a Balatonért egyesület szúrta ki és posztolt is róla. Azt írják, hogy "kétségeink vannak afelől, hogy engedélyük van saját stégre, bejáróra, nem beszélve a nádas kiirtásra?! Ettől ilyen drága, hogy mindezt megépítették, sokak szeme láttára."

Mindenesetre a bejegyzés megjelenés után módosították a hirdetés szövegét és az inkriminált mondat kikerült belőle.

Az eredeti hirdetésről azonban képernyőfotó készült.

Még 2019-ben jelent meg az Index cikke, amelyben egy szintén Balatonakalin bekövetkezett nádirtásról számoltak be. 5 éve azt írták: "valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján. A területen vízparti villaparkot és hotelt építő ingatlancég tagadja, hogy ők tették volna, a hatóság azonban őket tiltotta el a további mechanikai beavatkozásoktól".

Fotónk illusztráció, de balatoni nádas látható rajta.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor azonnal lépett az iráni támadás után

Orbán Viktor azonnal lépett az iráni támadás után

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kínai államot vádolják a britek egy meglepő botrány miatt

Nagy-Britanniában egyenesen a kínai állam szabotázsakciójának nevezték a Kínában gyártott hamis brit postai bélyegek beáramlását. Ha az embernek ilyen bélyeggel küldött levele jön, akkor neki kell állnia az 5 fontos büntetést. A brit vád diplomáciai pengeváltáshoz vezetett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×