eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

"A nádas igény esetén kiiktatható" - kiverte a biztosítékot egy balatoni ingatlanhirdetés

Egy félmilliárdos ingatlan ajánlanak eladásra az egyik legismertebb ingatlanos oldalon. A hirdetésben egy ideig szerepelt a következő mondat: "A vízparton némi nádas található, ami igény szerint kiirtható, jelen állapotát megtartva azonban védelmet biztosít az ingatlannak."

A hirdetést a Nők a Balatonért egyesület szúrta ki és posztolt is róla. Azt írják, hogy "kétségeink vannak afelől, hogy engedélyük van saját stégre, bejáróra, nem beszélve a nádas kiirtásra?! Ettől ilyen drága, hogy mindezt megépítették, sokak szeme láttára."

Mindenesetre a bejegyzés megjelenés után módosították a hirdetés szövegét és az inkriminált mondat kikerült belőle.

Az eredeti hirdetésről azonban képernyőfotó készült.

Még 2019-ben jelent meg az Index cikke, amelyben egy szintén Balatonakalin bekövetkezett nádirtásról számoltak be. 5 éve azt írták: "valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján. A területen vízparti villaparkot és hotelt építő ingatlancég tagadja, hogy ők tették volna, a hatóság azonban őket tiltotta el a további mechanikai beavatkozásoktól".

Fotónk illusztráció, de balatoni nádas látható rajta.

Címlapról ajánljuk
Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Burián Kata olimpiai szintes idővel nyert 200 méter háton pénteken az úszók országos bajnokságán, így Magyarország már 131 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a nyári játékokra. Reális számítások szerint a sportolói küldöttség létszáma megközelíti vagy akár meg is haladhatja a tokióit (173)
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×