eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Police.hu

Kiderült, mennyi munkájuk volt már az iskolaőröknek a tanévkezdés óta

Az ORFK információi szerint sok iskola hiába vesz részt a programban, emberhiány miatt hozzájuk nem jut iskolaőr.

A 2023/2024-es tanév első félévének végére az iskolaőri programban részt vevő oktatási intézmények, és így az iskolaőrök száma is emelkedett tanévkezdés óta - írja a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján. A lap hozzáteszi, míg tavaly szeptember 1-jén 544 intézményben összesen 690 iskolaőr teljesített szolgálatot, idén januárban már 729 iskolaőr dolgozott 706 iskolában.

A programban 803 nevelési-oktatási intézmény vesz részt ebben a tanévben,

azaz vannak iskolák, ahol az ORFK információi szerint az intézmény nehéz megközelíthetősége vagy alkalmas jelentkező hiánya miatt, de eddig nem sikerült biztosítani iskolaőrt. A pozíciók 91 százaléka betöltött.

A lap kérésére azt is elárulták, hogy január 22-én indult újabb iskolaőr alapképzés, amelyen 18 fő vesz részt. Ők egy háromhetes képzést követően, a vizsgák sikeres teljesítése után állhatnak szolgálatba. A fővárosi és Pest megyei iskolaőrök illetménye bruttó 336 ezer forint, a további megyékben szolgálatot ellátóké pedig bruttó 326 ezer forint.

Tavaly szeptember 1-jétől idén január 22-ig tartó időszakban összesen 105 alkalommal kellett az iskolaőröknek intézkedniük, például

  • a diákok között kirobbant verekedés, garázdaság,
  • kábítószerrel kapcsolatos jogsértés,
  • testi sértés,
  • vagyon elleni cselekmények, leginkább lopás miatt.

Szabálysértési eljárásokat főként a tanulók által az iskolába vitt szúró-vágó eszközök miatt indítottak, de az év végi, szilveszteri időszakban több alkalommal is pirotechnikai eszközök birtoklása miatt volt szükség intézkedésre.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×