eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Budapest, Hungary - Aerial view of the beautiful St.Stephens Basilica (Szent Istvan Bazilika) at sunset
Nyitókép: ZoltanGabor/Getty Images

Őrizetbe vették a Bazilikában meztelenkedő egyetemistát

Debrecenben tanuló nigériai egyetemista mászott fel ruhátlanul az oltárra. Kábítószer is lehetett nála.

A Szent István-bazilika szentélyében meztelenül randalírozó férfiról a hiradó.hu számolt be egy olvasói videó alapján. Azt írták, a férfi pucérra vetkőzött, felmászott az oltárra. A mentők és a rendőrök is a helyszínre érkeztek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a portállal közölte, egy nigériai állampolgár ellen intézkedtek, mivel a két teremőrt meglökte, majd szeméremsértő módon viselkedett.

A férfi rövidnadrágban próbált bejutni a Bazilikába. Miután ezt nem engedték, ellökte a személyzet egyik tagját, és bejutott a templomba. Ekkor elkezdték kiüríteni az épületet, ezért mire a férfi meztelenre vetkőzött és a főoltárra mászott, már szinte teljesen üres volt a bazilika. Előállították, garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Az incidens miatt a Bazilikát, ahol engesztelő szertartást végeztek, rövid időre le kellett zárni.

A 20 éves nigériai állampolgár Debrecenben tanul, nem először kísérelte meg, hogy meztelenre vetkőzzön a templomban.

Az egyetemista legálisan tartózkodik Magyarországon, korábban Budapesten egy Airbnb-t vett ki.

Tavaly nyáron a római Szent Péter-bazilikában történt hasonló: akkor egy brazil férfi ruhátlanul felmászott a főoltárra, hogy így tiltakozzon az ukrajnai háború ellen. Az eset nem sokkal a római bazilika zárása előtt történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×