eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Egy aranysakál (Canis aureus) élelmet keres a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászerdészetének területén 2013. október 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Komoly figyelmeztetés - veszedelmes betegséget terjesztő aranysakálok Magyarországon

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatai az év eleje óta kutyánál és aranysakálnál is igazolták a veszettség fertőzöttséget. Az ukrán határ közelében kimutatott újabb fertőzések miatt a Magyar Állatorvosi Kamara és a NÉBIH felhívja az állattartók figyelmét a veszettség elleni védőoltás és a megelőzést biztosító előírások betartásának fontosságára.

A NÉBIH laboratóriuma 2024. január 1-jén Tiszabecsen elhullott kutyánál, majd január 3-án Jánkmajtis községnél diagnosztikai célból kilőtt aranysakálnál állapította meg a veszettség fertőzöttséget.

Mindkét település Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található, az ukrán határ közelében.

Az esetek olyan területeken jelentkeztek, ahol korábban számos járványügyi intézkedést - többek között fokozott felügyeletet, ebzárlatot, a rókák gyérítését - rendelt el a hatóság, miután már tavaly ősszel is előfordultak veszettség esetek a térségben.

A NÉBIH mindaddig fenntartja ezeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei intézkedéseket, amíg a járványügyi helyzet azt szükségessé teszi - áll a Magyar Állatorvosi Kamara közleményében.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×