eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Megint felcsapott a füst a Balaton rejtélyes "bűzgócából"

Hiába a hideg, és a fagy, újra füstölt a balatonakarattyán lévő hatalmas gödörben lévő hulladék.

Nyár óta az Infostart is többször beszámolt róla, hogy pár száz méterre a Balatontól az akarattyai magasparton egy volt homokbánya helyén, hatalmas területen időnként szúrós szagú füst tör fel a földből.

Rendőrségi nyomozás is indult, ám ennek során hiába derítették ki, hogy az önkormányzat a terület használója, a "hulladékot elhelyező elkövető kiléte nem volt megállapítható". Később lakossági bejelentésre idén augusztusban elrendelték a büntetőeljárás folytatását.

Most az RTL riportjából kiderült: a hatóságok lassan két éve, tavaly február óta tudják, hogy - amint azt a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal közölte - a területen "a Btk. hatálya alá tartozó, különösen jelentős mennyiségű hulladék" található, ami időről-időre begyullad. A tűzoltóság azóta vízzel, a terület tulajdonosa pedig föld ráhordásával próbálta meg többször is eloltani a mélyben izzó szemetet.

A riport szerint helyiek és az LMP politikusai fényképeket is küldtek a hatóságoknak korábban arról, hogy milyen teherautók szállították a sittet és más hulladékot a lerakóba.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője az összeállításban elmondta: Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul az ügyben, hogy személyesen járjon közben, hogy a hatóságok megállapítsák az elkövető személyét és számolják fel a környezetszennyező állapotokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×