eur:
394.34
usd:
370.52
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Megint felcsapott a füst a Balaton rejtélyes "bűzgócából"

Hiába a hideg, és a fagy, újra füstölt a balatonakarattyán lévő hatalmas gödörben lévő hulladék.

Nyár óta az Infostart is többször beszámolt róla, hogy pár száz méterre a Balatontól az akarattyai magasparton egy volt homokbánya helyén, hatalmas területen időnként szúrós szagú füst tör fel a földből.

Rendőrségi nyomozás is indult, ám ennek során hiába derítették ki, hogy az önkormányzat a terület használója, a "hulladékot elhelyező elkövető kiléte nem volt megállapítható". Később lakossági bejelentésre idén augusztusban elrendelték a büntetőeljárás folytatását.

Most az RTL riportjából kiderült: a hatóságok lassan két éve, tavaly február óta tudják, hogy - amint azt a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal közölte - a területen "a Btk. hatálya alá tartozó, különösen jelentős mennyiségű hulladék" található, ami időről-időre begyullad. A tűzoltóság azóta vízzel, a terület tulajdonosa pedig föld ráhordásával próbálta meg többször is eloltani a mélyben izzó szemetet.

A riport szerint helyiek és az LMP politikusai fényképeket is küldtek a hatóságoknak korábban arról, hogy milyen teherautók szállították a sittet és más hulladékot a lerakóba.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője az összeállításban elmondta: Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul az ügyben, hogy személyesen járjon közben, hogy a hatóságok megállapítsák az elkövető személyét és számolják fel a környezetszennyező állapotokat.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×