eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Megint felcsapott a füst a Balaton rejtélyes "bűzgócából"

Hiába a hideg, és a fagy, újra füstölt a balatonakarattyán lévő hatalmas gödörben lévő hulladék.

Nyár óta az Infostart is többször beszámolt róla, hogy pár száz méterre a Balatontól az akarattyai magasparton egy volt homokbánya helyén, hatalmas területen időnként szúrós szagú füst tör fel a földből.

Rendőrségi nyomozás is indult, ám ennek során hiába derítették ki, hogy az önkormányzat a terület használója, a "hulladékot elhelyező elkövető kiléte nem volt megállapítható". Később lakossági bejelentésre idén augusztusban elrendelték a büntetőeljárás folytatását.

Most az RTL riportjából kiderült: a hatóságok lassan két éve, tavaly február óta tudják, hogy - amint azt a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal közölte - a területen "a Btk. hatálya alá tartozó, különösen jelentős mennyiségű hulladék" található, ami időről-időre begyullad. A tűzoltóság azóta vízzel, a terület tulajdonosa pedig föld ráhordásával próbálta meg többször is eloltani a mélyben izzó szemetet.

A riport szerint helyiek és az LMP politikusai fényképeket is küldtek a hatóságoknak korábban arról, hogy milyen teherautók szállították a sittet és más hulladékot a lerakóba.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője az összeállításban elmondta: Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul az ügyben, hogy személyesen járjon közben, hogy a hatóságok megállapítsák az elkövető személyét és számolják fel a környezetszennyező állapotokat.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×