eur:
389.68
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Förtelmes bűztől szenvednek a Balatonnál, rájöttek az okára

A tó délkeleti csücskénél "megfelelő" szélirány mellett lehet érezni.

Már panasz is érkezett a Veszprém megyei környezetvédelmi hatósághoz amiatt a bűz miatt, ami hetek óta terjeng Balatonvilágoson - írja lakossági beszámoló alapján a Napi.hu.

A bűzt jellemzően a déli-délnyugati szél hozza, nem ritkán még a 71-es úton is érezni, sokszor zárt ablakon keresztül is eljut az orrig.

Többen is azt gondolják, hogy egy gödörből jön a szag, de eddig nem akadtak a nyomára.

A kommentelői véleményekből a 168.hu azt szűri le, hogy illegális szemétlerakásból származhat a szaghatás, mások szerint Balatonakarattya határában ég "hónapok óta belülről" a szemét.

Közben az Index egy helybéli beszámolója alapján azt írja, hogy

az égett szemétre emlékeztető bűz egy Balatonvilágos és Balatonfőkajár közötti gödörből árad, amit minden bizonnyal hulladéklerakásra használt a tulajdonosa.


A férfi elmondása szerint a hatalmas kráter régen homokbánya volt, ami a tulaj később ismeretlen eredetű anyaggal töltött fel. Hónapokon keresztül szállították oda billentős autókkal a törmeléket – tette hozzá. A gödör tartalma aztán többször is kigyulladt, és ez okozhatja a förtelmes szagot.

Állítólag a katasztrófavédelem a kráter felszínén lévő repedésekben 100 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mért pénteken. A kivonuló tűzoltók nagy erőkkel próbálták oltani az izzó hulladékot, de egyelőre nem sikerült normalizálni a helyzetet. A következő napokban is öntik majd a vizet a gödörbe – olvasható.

Korábban a budai Békásmegyeren volt bizonytalan forrású bűz, erről az derült ki, hogy a lakóövezetet szegélyező erdőből jött, a szennyvíz árasztotta el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×