eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Szörényi Péter/Infostart

Valami bűzlik a Balatonon – megvan, ki a felelős

Újabb részletek derültek ki a Balaton közelében fekvő, többször lángra kapó, rejtélyes bűzös gödörrel kapcsolatosan.

A terület a Balatonfői Szövetkezeti Zrt. tulajdona, amely 2016 szeptemberétől határozatlan időre bérbe adta a Balatonakarattya Község Önkormányzatának „nem környezetszennyező növényi hulladék, nyesedék tárolása és végleges elhelyezése céljából” azzal a feltétellel, hogy a bérlő az esetlegesen szükséges engedélyeket beszerzi. Ez azonban nem történt meg – olvasható Rétvári Bence belügyi államtitkár képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában.

Az ingatlanon 1000 kilogrammot, illetve 10 köbmétert meghaladó mennyiségű, különböző fajtájú hulladékot találtak, amikor lakossági bejelentésre a hatóságok ellenőrzést tartottak a területen és feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen – írja a 24.hu.

A nyomozás során hiába derítették ki, hogy az önkormányzat a terület használója, a „hulladékot elhelyező elkövető kiléte nem volt megállapítható”. A nyomozást tavaly júliusban ezért felfüggesztették, azonban újabb lakossági bejelentésre idén augusztusban elrendelték a büntetőeljárás folytatását, amely jelenleg is tart.

Az Infostart még augusztus elején számolt be arról, hogy förtelmes bűztől szenvednek a Balatonnál. Akkor kiderült, hogy az égett szemétre emlékeztető bűz egy Balatonvilágos és Balatonfőkajár közötti gödörből árad, amit hulladéklerakásra használt a tulajdonosa. A hatalmas kráter régen homokbánya volt, amit ismeretlen eredetű anyaggal töltöttek fel. Hónapokon keresztül szállították oda billentős autókkal a törmeléket, a gödör tartalma aztán többször is kigyulladt, és ez okozta a szagot.

Címlapról ajánljuk
Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

A napokban röppent fel a hír, hogy az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadások előtt „furcsa” aktivitás folyt a Tel Aviv-i tőzsdén. Két amerikai jogászprofesszor tanulmányában arra jutott, hogy bennfentes traderek előre tudhattak a támadásról és ennek alapján kötöttek nyerő fogadásokat. Mások szerint viszont a kutatók felsültek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Volodimir Zelenszkij ukrán azonnal aláírta azt a két, a parlament által pénteken elfogadott jogszabályt, amelyek orvosolják többek között a kárpátaljai kisebbség védelmében, valamint a magyar kormány és az EU által megfogalmazott korrupciós aggályokat is. Zelenszkij szerint így készen állnak az uniós csatlakozásra, teljesítették az elvárásokat. Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is üzent ezzel finoman, aki a csatlakozási tárgyalások megvétózását lengette be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×