eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az idei közbeszerzési pályázat eredményeként a Volánbuszhoz érkező 503 új autóbusz egyike, egy Volvo 8900 B6SC típusú autóbusz a buszok érkezésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón, a Népliget autóbusz-pályaudvaron 2021. július 20-án. A július első felében megkötött 32,9 milliárd forintos szerződések alapján 365 Credobus, 88 Mercedes, és 50 Volvo típusú buszt szállítanak a gyártók a Volánbusznak 2022 elejéig. A korszerű, környezetkímélő járművek túlnyomórészt az ország keleti és nyugati megyéiben közlekednek majd.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagyot variál a menetrendjén a Volánbusz, a MÁV is érintett, íme a legfontosabbak

Országszerte számos módosítást vezet be menetrendjén a Volánbusz december 10-től – tájékoztatott szerdán az állami társaság.

A közlemény szerint a menetrendváltozással a munkába és iskolába járás, valamint a vasúti átszállás lehetőségei is bővülnek. A nagyobb hétvégi forgalom miatt több vonalon új járatokat indít a társaság – írták.

Veszprém és Győr között a hétvégén új buszpár közlekedik. Vasárnap délutánonként Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csongrádról indulnak új járatok a főváros felé.

A Pécs–Baja–Szeged útvonalon a tanév végéig hétvégenként több járat indul, valamint jellemzően péntekenként és vasárnaponként Pécs és Baja között több busz közlekedik – tájékoztatott a társaság.

A változás a többi között érinti a Budapest–Ercsi–Adony–Dunaújváros között közlekedő buszok menetrendjét is.

Mivel Szeged és Hódmezővásárhely között már vasútvillamos is jár, ezért a délelőtti és délutáni időszakokban csökken az autóbuszforgalom, négy járatpár megszűnik.

Közölték: Mezőkövesden a vasútállamos mellett kialakított buszállomást december 10-étől használhatják az utasok, a városközpont helyett a járatok innen indulnak és ide érkeznek.

A menetrendmódosítás összes részletéről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.

A MÁV új vasúti menetrendje szintén december 10-től érvényes – közölte egy hete a vasúttársaság. A MÁV közben listázta azokat a járatokat, amelyeknek buszos érintettsége van.

38-as számú Nagyatád—Somogyszob vonal

A Nagyatádról 22:26-kor induló 38958-as számú vonathelyettesítő autóbuszjárat megszűnik, a többi változatlan menetrenddel közlekedik.

A Nagyatádról 22:30-kor Somogyszobra közlekedő menetrendszerinti autóbuszjárat december 10-től már hétvégéken is – ezáltal mindennap – közlekedik.

47-es számú Dombóvár—Komló vonal

A vonathelyettesítő járatok a jelenlegi közúti vonalvezetéstől eltérő, rövidebb útvonalon, Magyarhertelend és Godisa vasútállomások érintése nélkül közlekednek kétóránként. Ezekkel a gyorsabb járatokkal egyrészt a korábbi vasúti menetidőkhöz közelíthető az autóbuszok menetideje, másrészt Dombóváron biztosított a csatlakozás a Mecsek InterCitykre Budapest felé és vissza. Magyarhertelend és Godisa településeket a menetrendszerinti Volánbusz járatok szolgálják ki.

A jelenlegi hajnali, 4:31-kor induló Dombóvár és Komló, valamint esti, 20:36-kor induló Komló és Dombóvár közötti vonat helyettesítő járat megszűnik.

78-as számú Balassagyarmat—Ipolytarnóc vonal

Változatlanul napi négy pár helyettesítő járat közlekedik, azonban Balassagyarmaton a Dózsa György utcai buszmegállóban is megállnak. Emiatt két perccel változik az ipolytarnóci indulás és érkezés.

89-es számú Miskolc—Tiszaújváros vonal

A vonathelyettesítő járatok rövidebb viszonylatban, Nyékládháza és Tiszaújváros között közlekednek december 10-től. Nyékládházán a füzesabonyi csatlakozásokhoz igazodva reggelenként egyedi, utána kétórás ütemes menetrend szerint járnak.

A buszok Nyékládházán csatlakoznak az új fővonali menetrend szerint közlekedő vonatokhoz, melyek napközben Nyékládházáról Füzesabonyba óra 33 perckor, Miskolcra pedig óra 13 perckor indulnak.

Tiszaújvárosban a vasútállomás előtt kialakított ideiglenes autóbusz-megállóhely helyett az autóbusz-állomás lesz a helyettesítőbuszok kiindulási- és végállomása, éppen ezért a tiszaújvárosi vasútállomás pénztára menetrendváltásig, december 9-ig tart nyitva.

98-as számú Abaújszántó—Hidasnémeti vonal

Az Abaújszántóról 9:02-kor és a Hidasnémetiből 10:07-kor induló vonathelyettesítő járatok (35242, 35245) megmaradnak. Azonban a lakosok, utasok számára kedvezőbb helyen, Abaújszántó Piactér buszmegállóból indulnak, illetve odáig közlekednek.

Továbbra is biztosítjuk a csatlakozást a vonatokhoz a Mezőgazdasági Szakközépiskola megállóhelyen.

A többi négy pár vonathelyettesítő járat megszűnik. A meglévő menetrendszerinti buszjáratokkal biztosítjuk az eljutást.

103-as számú Karcag—Tiszafüred vonal

A vasútvonal mentén megfelelő mennyiségben rendelkezésre álló menetrendszerinti buszokkal biztosítjuk az utazást.

Délelőttönként továbbra is közlekedik egy helyettesítő járatpár, továbbá a turisztikai szezonban, március 15-től november 3-ig késő délutánonként is közlekedik egy járatpár, mindkettő Tiszafüreden a Tisza-tó sebesvonathoz csatlakozik. (Március 15-től május 20-ig és szeptember 7-től november 3-ig szombat, vasárnap és ünnepnapokon, május 21-től szeptember 1-jéig pedig naponta.)

Egy délutáni menetrendszerinti busz viszonylatát meghosszabbítjuk. Karcag vasútállomástól közlekedik Tiszafüredig, további néhány buszjárat menetrendje kis mértékben módosul.

114-es számú Mátészalka—Csenger vonal

Egy vonathelyettesítő járatpár közlekedik továbbra is a délelőtti időszakban minden nap. A Mátészalkáról 9:03-kor és a Csengerről 10:03-kor induló helyettesítőbusz menetrendje változatlan marad.

A másik járatpár helyett a menetrendszerinti buszokkal biztosítjuk az eljutást.

A korábbi Csenger–Debrecen viszonylatú, vonathelyettesítő buszként Csengerről 5:23-kor induló, majd Mátészalkáról 6:24-kor vonatként továbbinduló járat (36229) december 10-től csak Mátészalka és Debrecen között fog közlekedni 6327-es számú vonatként. A menetrendje nem változik Mátészalka es Debrecen között.

121-es Mezőhegyes—Újszeged vonal, 125-ös számú Mezőhegyes—Battonya vonal

Egy Battonyáról 9 órakor induló vonathelyettesítő járat Battonya-Mezőhegyes-Szeged között és egy Szeged autóbusz-állomásról 11:35-kor Mezőhegyesre induló közlekedik december 10-től. Mindkettő érinti Makón és Szegeden az autóbusz-állomást.

A Battonya és Mezőhegyes közötti vonathelyettesítő járatok helyett a menetrendszerinti buszokkal biztosítjuk az eljutást, emiatt egyes buszjáratok menetrendje kis mértékben módosul december 10-től:

a Battonyáról Mezőhegyesre munkanapokon 4:55-kor induló 4955/562-es számú buszjárat 5 perccel korábban, és minden nap közlekedni fog, ezáltal a Mezőhegyes vasútállomásról 5:30-kor Mezőtúrra induló vonathoz (37329) továbbra is megmarad az átszállási kapcsolat.

146-os számú Lakitelek—Kunszentmárton vonal

Az öt vonathelyettesítő járatból a négy délutáni és esti helyett a menetrendszerinti buszokkal biztosítjuk az utazást.

Kunszentmártonból a reggeli helyettesítőjárat (37219) továbbra is közlekedik, 5:20-kor indul.

Egyes buszjáratok menetrendjét kismértékben módosítjuk, valamint több Kunszentmárton-Tiszaug közötti járat viszonylatát meghosszabbítjuk, Tiszaug és Lakitelek között fognak közlekedni - közölte a MÁV:

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×