eur:
389.65
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülése után a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd (MTI)

Magyar olimpiai érmesről neveznek el egy uszodát, megszólalt a legenda

Kedden 14 órakor nyílik Budakeszin az új tanuszoda. Hargitay Andrásról, a városban élő olimpiai bronzérmes úszóról nevezik el.

Hivatalosan még nem nyitják meg, de ma indul a nyilvános próbaüzem, így lényegében bárki úszhat, csobbanhat, kipróbálhatja az új uszodát - írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Az uszodát Hargitay András, Budakeszin élő olimpiai bronzérmes, és világbajnok úszóról nevezik el. “Régen úgy volt, hogy csak halott emberekről lehet elnevezni valamit. Örülök, hogy most megtörik ez a szabály. Nekem nincs kifogásom az ellen, hogy uszodát neveztek el rólam” – mondta Hargitay András a Buda Környéki Televíziónak.

Győri Ottilia polgármester korábban interjút adott a lapnak. Ebben így fogalmazott a budakeszi fejlesztésekkel kapcsolatban: “Számtalan tervünk, beruházásfejlesztésünk van, de én mindig annak voltam a híve, hogy abból kell kihozni a legtöbbet, ami éppen adott. Mi takarékos önkormányzat vagyunk, de fejlesztésekre nem sajnáljuk a pénzt.”

Uszoda

A 1,5 milliárd forintos állami beruházásról 3 éve, 2020-ban döntött a magyar kormány, amelyhez Budakeszi biztosította az építési területet. A beruházást az állam finanszírozta.

Felszerelés

A létesítményben két medence van. A nagyobb 25 méter hosszú, 15 méter széles és 190 cm mély, hat pályasávnak van helye. A kisebb medence 10 méter hosszú, 6 méter széles és csak 80 cm mély, vagyis egy óvodásnak, kisiskolásnak is leér benne a lába.

Mindkét medence műanyag burkolatú, az egész létesítmény akadálymentesített, van benne finn- és infraszauna is.

Jegyárak

A felnőtt belépő 950 forint, a nyugdíjas és diák belépő ára 650 forint, míg a gyerekjegy 200 forint alkalmanként. Hatéves kor felett diákjeggyel lehet belépni. Egyelőre csak készpénzt fogadnak el a kasszánál.

A gyerekeknek és a szüleiknek jó hír, hogy a tanuszodában lesz úszásoktatás és minden bizonnyal bekerül majd a hivatalos testnevelésórák közé is majd az úszásóra. A szomszédos Széchényi István Általános Iskolától mindössze 100 méterre épült fel az uszoda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×