eur:
381.17
usd:
354.18
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Nyitókép: Facebook/Mariska Étterem Tiszafüred

Bezár a legendás tiszai étterem, szomorúan búcsúznak tőle

Új célokat fogalmaznak meg és fontosabb ügyek várnak rájuk. Az utolsó nap bevételét az UNICEF-nek ajánlják fel.

Az eddigi működési forma megszűnik és október 1-jén bezár a tiszafüredi Mariska Étterem, melynek tulajdonosa a továbbiakban más koncepció alapján képzeli el a vendégek kiszolgálását – jelentette be Facebook-oldalán a vendéglő.

Azt írják, három év alatt megálmodták, megvalósították és elismertté tették a Mariskát, amivel kitüntetett helyre került Jász-Nagykun-Szolnok vármegye és a Tisza-tó a modern gasztronómia országos térképén. Mint fogalmaznak, túlteljesítették a személyes és üzleti céljaikat, elégedettek azzal, amit elértek, felépítettek.

„Új álmok jönnek, új célok és fontosabb ügyek, melyeket a következő 3-5 évben meg szeretnénk valósítani. Ezért családilag úgy határoztunk, hogy a Mariska kezét egy időre elengedjük”

– áll a posztban, konkrétumokat azonban nem közöltek a jövőről.

Ígéretet tettek arra, hogy „értő kezekbe” adják az éttermet és igyekeznek segíteni az utódoknak. Egyelőre tehát nem tudni, mi lesz a közkedvelt Mariskával, de arra utalnak a bejegyzésben, hogy gyorsétterem, cukrászda, fine dining étterem vagy csárda is lehet belőle.

Nemes felajánlás

A Mariska Étterem közölte, hogy az utolsó napi bevételt felajánlja az UNICEF programjainak támogatására. Mint írták, a szervezet vészhelyzeti alapja lehetővé teszi, hogy az egyre rendszeresebbé váló természeti katasztrófák (a marokkói földrengés, a líbiai áradás) és elhúzódó válságok (éhínség Kelet-Afrikában, háború Ukrajnában) esetén azonnal segítséget tudjon nyújtani az ott élő gyerekeknek, és a tiszafüredi étterem ehhez szeretne hozzájárulni.

A bejegyzés végén köszönetet mondtak barátaiknak, vendégeiknek és partnereiknek a „sok feledhetetlen percért” és támogatásért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×