eur:
389.69
usd:
364.02
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Daniel mediterrán vihar okozta szeptember 10-i áradás pusztításának nyomai a kelet-líbiai Dernában 2023. szeptember 14-én. A halálos áldozatok száma ötezer fölött van, az eltűnteké tízezer körüli.
Nyitókép: MTI/EPA

Emberfeletti munka vár ismét a magyar mentőcsapatokra – videó

A magyar mentőalakulatok hajóra tudtak szállni és hétfőre már elérhetik Líbia katasztrófa sújtotta régióját, ahol azonnal megkezdik majd a munkát – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter emlékeztetett: csaknem egy hete, hétfőre virradóra katasztrófa történt a líbiai Derna kikötővárosában, ahol vihar okozta gátszakadás miatt több mint 10 ezer ember vesztette életét, további ezreket még nagy erőkkel keresnek.

„Folyamatosan egyeztetünk a helyi hatóságokkal, amik szerint hatalmas szükség van a mentőcsapatokra, és már nagyon várják a magyarokat, mivel csak kevés külföldi mentőalakulat tud bejutni a szinte megközelíthetetlen területre” írta.

A miniszter közölte, „törökországi nagykövetségünk munkájának hála” a magyar mentőalakulatok hajóra tudtak szállni.

A kutató-mentő expedíció mellett az egészségügyi ellátásban is számítanak a magyarokra a katasztrófa sújtotta területen, ezért kétségkívül „emberfeletti munka vár” a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Inter Rescue Mentőcsoport tagjaira – írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: jelenleg is folyamatos műholdas kapcsolatban vannak a magyar mentőcsapatokkal. Valamennyien jól vannak, teljes létszámban, mentőkutyáikkal együtt tartanak Líbia partjai felé a törökországi Izmir városából.

A Külgazdasági és és Külügyminisztérium 14 millió forint értékben támogatta a kiutazó csapatokat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×