eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Little boy with his mother buying tera and sweets at a Christmas market
Nyitókép: ArtMarie/Getty Images

Döntöttek a parlamentben arról, hogy munkaszüneti nap legyen-e december 24.

Nem vették tárgysorozatba az erről szóló képviselői önálló indítványt.

Apáti István (Mi Hazánk), az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke tudatta, hogy az általa vezetett testület elutasította Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét – írja a 24.hu.

Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. Szerinte a magyar társadalom régóta várja ezt, egy felmérés szerint a lakosság több mint 80 százaléka támogatja a kezdeményezést.

A képviselő szerint nem valós a Fidesz érve, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot, a versenyképességet. December 24-én ugyan a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de vásárlásaikat az emberek más napokra is be tudják ütemezni.

Indoklása szerint alapvetően egy értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka.

Címlapról ajánljuk
Vasárnaptól új korszak köszönt be a győri vasúti fővonalon – jön a 140-es tempó

Vasárnaptól új korszak köszönt be a győri vasúti fővonalon – jön a 140-es tempó

December 10-től ismét teljes szakaszon közlekednek a vonatok a győri vasúti fővonalon. A pályarekonstrukció eredményeként hamarosan visszatér a 140 km/órás pályasebesség is – mondta az InfoRádióban Hegyi Zsolt, a MÁV-Start szolgáltatás-fejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×