eur:
390.97
usd:
366.86
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Érkezik a következő hullám, kiadták a piros riasztást is

Délről jönnek az újabb viharok, a fél országra érvényben van valamilyen fokú riasztás.

Frissítés: délután négykor piros riasztást adtak ki hét dél-keleti járásra.

Sok helyen még nem is végeztek az éjszakai vihar utáni kármentéssel, az Országos Meteorológiai Szolgálat máris újabb veszélyjelzést adott ki.

Most főként a Duna-Tisza-közét fenyegeti heves szél, jég, és nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló eső. De riasztás van érvényben a Tiszántúl egy részére is, és a Duna mentén.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: a Duna vonalában, illetve attól keletre azonban délutántól ismét egyre nagyobb számban alakulnak ki - délről észak, északkelet felé haladó - zivatarok, heves zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. Kiterjedt zivatartevékenység valószínű újra, amely az éjszaka folyamán várhatóan fokozatosan átterjed az északkeleti tájakra is.

A zivatarokat viharos széllökés (jellemzően 60-90 km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (ált. 20-50 mm) kísérheti. A heves zivatarok környezetében károkozó szélroham (> 90-110 km/h) és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Komolyabb felhőszakadás, illetve domborzattól függően villámárvíz is kialakulhat a délutáni, valamint az éjszakai órákban.

Erre a legnagyobb esély a középső tájakon, valamint az Északi-középhegység térségében mutatkozik. Lehetnek olyan területek, ahol a havi országos átlagos csapadékmennyiségnél (~60 mm) is több hullhat 24 óra alatt.

Az időkép radar-videóján jól látszik, merre tartanak a viharok.

Szombatra virradóra főként a fővárosban, Pest megyében okozott károkat a vihar, de volt munkája a tűzoltóknak a nyugati határ térségében és Kelet-Magyarországon is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×