INFORÁDIÓ
2021. július 26. hétfő
Anikó, Anna

szag

2021.07.18. 13:08

Kínaipapucs-szag a Wekerlén: birtokháborítás is lehet a bűz

Kínaipapucs-szagnak is nevezik a lakosok azt a szagot, amely rendre elárasztja a budapesti József Attila lakótelepet és a Wekerletelepet. A Pest Megyei Kormányhivatal ellenőrzései nem mutatnak szabálytalanságot, a kerületi önkormányzatnál pedig azt mondják: minden lehetőségüket kimerítették. A jogi szakértő szerint a szag akár birtokháborítás is lehet, mértékét pedig ma már mérni is lehet.
2020.11.18. 08:36

Létrehozzák a "történelmi szagtárat"

A hároméves projekt januárban induló első lépéseként olyan mesterséges intelligenciát akarnak kifejleszteni, amely segít a történeti szövegek hét nyelven történő áttekintésében.
2019.09.13. 18:15

Elkészült a trágyaügy vizsgálata

A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta azt a vezető munkatársát, aki téves tájékoztatást adott az augusztusi trágyaszag ügyében.
2019.08.09. 17:38

Orrfacsaró bűz Budapesten: mégsincs meg a forrás

Egy lap azt írta, hogy még hatszor lesz olyan munka, ami hasonló szaghatással jár, de figyelembe veszik a szélirányt a feszített munkatempó ellenére is. Később a kormányhivatal közölte: még nincs meg a szag forrása.
2017.12.20. 06:25

"Kiszagolható" a Parkinson-kór?

A Parkinson-kór kiszűrésének lehetőségével kecsegtet a Manchesteri Egyetem és az Edinburghi Egyetem kutatóinak közös munkája: a szakemberek annak a jellegzetes szagnak az okát keresik, amelyre egy skóciai asszony hívta fel a figyelmüket, aki először a saját férjénél "szagolta ki" a betegséget - írta a BBC News.
2017.01.18. 12:31

Titokzatos szag bolondította meg a kutyákat

Miután az önkormányzat alkalmazottai lesózták az utakat az olasz határ menti, délnyugati-szlovéniai Sezana városában, titokzatos hal- és sonkaszag kezdett terjengeni a környéken, a kutyák pedig "megbolondultak", és ki akartak törni az udvarokból - közölte a szlovén és a horvát sajtó.
2016.11.10. 12:28

Nem tudni, miért volt büdös az egyetemen

A katasztrófavédelmi szakemberek nem találták meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának "D" épületében csütörtök délelőtt tapasztalt szúrós szag forrását. Az épületet azonban továbbra is szellőztetik, ezért a tanítás elmarad - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője.
2016.11.10. 10:12

Kiürítették a Savaria egyetem egyik épületét!

Szúrós szagot éreztek a levegőben, ezért a tűzoltók kiürítették a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának "D" épületét a Berzsenyi téren csütörtök délelőtt - közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018